Gezond Natuur Wandelen start nu ook in Krommenie met Lentewandeling

Datum/Tijd
do 06-06-2024
10:00 - 11:00 uur

Locatie
Buurtcentrum De Pelikaan
Kervelstraat 185-A
1562 AJ Krommenie

Categorieën


Wat: Lentewandeling in Krommenie

Wanneer: donderdag 6 juni 2024

Waar: Buurtcentrum De Pelikaan (startpunt en eindpunt)

Adres: Kervelstraat 185a, 1562 AJ  Krommenie

Begin: 10:00

Einde : circa 11:00. Gelegenheid tot (gratis) koffie en thee na afloop

Samen wandelen is gezelliger dan alleen! Vanaf 6 juni start Gezond Natuur Wandelen (GNW) ook in Krommenie met gezamenlijke wekelijkse wandelingen in het groen. Leuk om buurtgenoten en het groen in uw omgeving beter te leren kennen. Op 6 juni wordt de wekelijkse ‘Gezond Natuur Wandelen in Balans wandeling’ feestelijk afgetrapt. Na afloop van de wandeling is er in de Pelikaan gelegenheid om koffie of thee te drinken met wat lekkers erbij. Vanuit Gezond Natuur Wandelen trakteren wij graag deze eerste keer. Iedereen die met ons meegewandeld heeft is welkom.
Ook zullen wij na de koffie verdere informatie geven over de wekelijkse wandelingen die wij in Krommenie organiseren.

Natuur- en beweegmomentjes
Gezond Natuur Wandelen brengt op meer dan 100 locaties door heel het land buurtgenoten samen met een gratis wekelijks uurtje wandelen in een rustig tempo. Altijd in de natuur of het groen van de stad. Dat zorgt voor mooie ontmoetingen, met elkaar én met de natuur.

Een vast onderdeel van de wandelingen is het ‘natuurmomentje’. Deze natuurmomentjes worden verzorgd door onze gemotiveerde vrijwilligers. “In deze tijd staan we bijvoorbeeld stil bij bomen en planten die in bloei komen”, vertelt wandelbegeleider Corrie. “Vooral tijdens de lente is er ontzettend veel moois te zien buiten!”. In Krommenie worden aan de natuurmomenten ook beweegmomenten toegevoegd. Gemeente Zaanstad zet zich in om de bewoners in beweging te krijgen en zo (op termijn) het aantal valincidenten en de daaraan verbonden zorgkosten te verminderen. Zij heeft GNW als organisatie benaderd om hierin een bijdrage te leveren door wandelen en bewegen te combineren.

De natuur-beweeg-momentjes dragen niet alleen bij aan sterkere spieren maar ook aan een gevoel van natuurverbondenheid. Mensen die zich verbonden voelen met de natuur, voelen zich ook gelukkiger, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Zo zijn mentale en fysieke gezondheid gebaat bij het meewandelen.

Wandelt u gezellig mee?
De wandelingen in Krommenie gaan van start met een Lentewandeling op donderdag 6 juni om 10:00 vanaf buurtcentrum de Pelikaan. Daarna wekelijks vanaf 13 juni. Vanaf dinsdag 11 juni is er ook een kortere wandeling voor mensen die het “rustig-aan” willen doen. Start is om 10.00 uur vanaf Verpleeghuis Rosariumhorst. Adres: Rosariumpark 2, 1561 TV Krommenie.
Er wordt gewandeld in een rustig tempo, want iedereen is welkom. Wandelt u ook gezellig mee met onze wekelijkse wandelingen?

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar Jacob Spaander: jacobspaander@gezondnatuurwandelen.nl.

Verdere informatie over Gezond Natuur Wandelen vindt u op www.gezondnatuurwandelen.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden als vrijwillige wandelbegeleider.

De gratis wandelingen van Stichting Gezond Natuur Wandelen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Zaanstad.