Flux op Locatie – Indiestad Zaanstad

Datum/Tijd
zo 14-01-2024
14:00 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


De Zaanse popcultuur is springlevend en creatief met veel groepen in verschillende muziekstijlen! Zo traden tijdens ‘Noorderslag 2023’ diverse Zaanse acts in de picture, waaronder Tupperwr3 en Lorena + The Tide.

Tijdens ‘Indiestad Zaanstad’ treden drie bijzondere Zaanse ‘indie’ bands op: eigenzinnige acts die met pakkende liedjes muzikale en tekstuele grenzen overschrijden met een voorliefde voor experiment. Bovendien gebruiken zij een karakteristieke kunstzinnige vormgeving, en brengen de acts zelf hun muziek uit via onafhankelijke muziekplatforms.

TUPPERWR3
maakt eigenzinnige alt indie met originele Nederlandstalige teksten. In afwisselende, melodieuze nummers zonder overbodige franje geeft het Zaanse drietal commentaar op de postmoderne samenleving. De energieke sound van TUPPERWR3 vloeit voort uit het voortdurend aftasten van de grenzen van wave en postpunk, wat resulteert in een waaier van eclectische alternatieve klanken. De band bracht in eigen beheer een LP en twee MC’s uit, voorzien van zelf ontworpen artwork en draagt daarmee bij aan de springlevende Zaanse DIY-cultuur.

FIRST E
De Zaanse indie popband First E stort zich op 80’s new wave songs, de jeugdjaren van de bandleden, met muziek van onder meer The Sound, The Smiths, Echo and the Bunnymen, The Church, en Comsat Angels. First E maakt compacte songs met de nodige mystiek, lyriek en dynamiek en bracht zelf drie goed ontvangen albums uit. Daarnaast doet de band  ‘tributes’ aan muzikale helden. Zoals een ‘oude’ Pink Floyd set in de grote zaal van Paradiso met obscuur werk uit ‘67-’69, of een Bowie tribuut in Filmtheater De Fabriek na de première van de film Moonage Daydream.

LORENA + THE TIDE
Lorena + The Tide is een Zaanse indie pop/rock band die radiovriendelijke muziek maakt met een alternatief randje en wordt beïnvloed door artiesten als Red Hot Chili Peppers en Taylor Swift. In 2022 werd het debuutalbum ‘Open Sea’ uitgebracht in eigen beheer met acht liedjes over vriendschap,  doorgaan, en hoe het leven een open zee van mogelijkheden kan zijn waarin het soms lastig is niet te verdrinken, maar waar je kunt leren surfen op de golven. Er werd veel opgetreden in de regio en in Paradiso. In mei 2023 bracht de band de Surfer Mixtape uit, een zomerse dubbelsingle die je meeneemt naar Malibu in de tijd van cassettebandjes en geruite overhemden. De nummers “Surfer” en “Surfer II”, een tweedelig coming-of-age verhaal, werden professioneel verfilmd in “Surfer: The Short Film” die nu online te zien is.

Kaartverkoop:

Voorverkoop: 12,50
Aan de deur: 15,00

Deuren open: 14:00
Aanvang: 14:30

Tickets via https://flux.stager.nl/web/tickets/111319606

 
  •