Expositie Oude Meesters uit Krommenie

Datum/Tijd
za 09-03-2024 - zo 17-03-2024
13:00 - 16:00 uur

Locatie
Huize Barkeloo
Vlusch 8 A
1561 PN Krommenie

Categorieën


Fraaie winterbeelden.
Fraaie winterbeelden. (Foto: aangeleverd)
 

Met de tentoonstelling stelt het HGC iedereen in de gelegenheid om het deel van hun collectie, dat altijd in depot bewaard is gebleven, te komen bewonderen. De collectie wordt aangevuld met enkele bijzondere privéstukken. Te zien zijn ondermeer: E. van Berge – Zicht op de Vlusch, Jo Ofman – Wintervermaak en Dorpsgezicht, Teunis Kok – Duinlandschap, Kinderportret, Krijttekening van Vrouw.

Dorpsgezichten

Verder zijn er pentekeningen van Jan Emmerig, W. Evertse, J. Koomen met typische Krommenieër dorpsgezichten van onder meer het Kruispad, de Zuiderhoofdstraat, de Heiligeweg, Molen de Palmboom en het Blauwe End. Ook de bekende schilder van dorpsgezichten, Jan Ploeger wordt niet vergeten. Te zien zijn schilderijen van het boerenleven, ijspret, en unieke schetsen, tekeningen en zijn revuemuziek.

Aandacht wordt verder besteed aan Gerrit Jan de Geus, Klaas van Vliet, Jan van Vliet, M. Koomen-Dral en Pieter Speelman. Uit een privécollectie tonen we werk van Jan Jacobsen, een hobbyschilder geïnspireerd door de oude meesters. Tenslotte maken we een wandeling door Krommenie aan de hand van tekeningen vervaardigd door Siem Schots. Van een aantal werken zijn de namen onbekend, Misschien is er een bezoeker die vertellen aan het genootschap.

De expositie is te zien van 13.00 uur tot 16.00 uur. Entree: gratis.

Bron: Expositie Oude Meesters uit Krommenie | Al het nieuws uit Zaanstad (rodi.nl)