Expositie Kees en Jo Jak

Datum/Tijd
za 20-01-2024 - zo 21-01-2024
11:00 - 16:00 uur

Locatie
Cultureel Raadhuis Assendelft
Dorpsstraat 370
1566 BR Assendelft

Categorieën


Kees en Ko Jak geven de expositie ‘Kunst verbroedert’ in het Raadhuis van Assendelft. Kees (bekend van zijn Weerfoto’s op televisie) exposeert met zijn foto’s en Ko met zijn schilderijen op houten panelen. De expositie is 20 en 21 januari van 11.00 – 16.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Dorpsstraat 370, Assendelft.

Foto van Kees Jak
Bron: De Orkaan
Kunst verbroedert

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari as. vindt de expositie ‘kunst verbroedert’ plaats in het Raadhuis van Assendelft. De in Assendelft geboren broers Kees en Ko Jak exposeren hun kunstwerken.

Ko is de oudste van de twee kunstzinnige broers en geboren aan het Noordeinde 758 en later verhuist naar 812. In het begin keek Ko het schilderen een beetje af bij een oud baassie die een schildersclub had voor beginners. Ko stak daar wel iets van op, maar door het gewoon te gaan doen kwam hij veel verder. Hij houdt vooral van het schilderen van landschappen, dieren en (oude)huizen. De olieverf schilderijen van Ko zijn geliefde werken. Hij schildert bekende spots uit de Zaanstreek op geheel eigenwijze. Ko exposeert regelmatig en zijn schilderijen hangen in menig huiskamer.

Kees is geboren op de Delftlaan. Als kleine jongen was Kees geïnteresseerd in het weer. Hij luisterde op zijn kleine transistor radiootje naar de grote weermannen als Jan Pelleboer. Als schaatsliefhebber was hij vooral nieuwsgierig naar of het ging vriezen of dooien. Tijdens het kijken van het weerbericht op tv, zag hij dat er weerfoto’s ingestuurd konden worden. Op een van zijn vakanties maakte hij zijn eerste weerfoto. Inmiddels zijn de weerfoto’s van Kees regelmatig in het weerbericht op televisie te zien. In weer en wind trekt hij erop uit om het polderlandschap vast te leggen. Met succes; een van zijn foto’s is zelfs genomineerd als weerfoto van het jaar.

De broers vinden elkaar in de kunst. Waar Kees indrukwekkende foto’s van het Zaanse polderlandschap maakt, ligt de passie van Ko in het schilderen van het boerenleven en het landschap op houten panelen. Dat kunst verbroedert is te zien tijdens deze expositie. U bent van harte welkom. De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld zodat we het Raadhuis kunnen onderhouden en behouden voor alle Assendelvers.