Expositie Elly Schonewille in De KunstGreep

Datum/Tijd
wo 10-01-2024 - ma 19-02-2024
09:00 - 17:00 uur

Locatie
De KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Categorieën


In 2020 tijdens de eerste maanden van corona heb ik ook in de Kunstgreep mogen exposeren. Helaas was er toen, zoals bij veel culturele activiteiten, weinig gelegenheid om de expositie te komen bekijken. Ten opzichte van de vorige expositie zijn deze schilderijen kleiner van formaat en niet uitsluitend met acryl gemaakt. 

Ik schilder en boetseer puur voor mijn plezier, volg soms workshops en mag mij geen professional noemen. Ik stel het dan ook zeer op prijs dat ik nogmaals bij de kunstgreep mag exposeren.

Het tekenen van portretten heb ik lange tijd vermeden. Vooral omdat ik vond dat het moest lijken, was een obstakel. Dat een portret een eigen invulling van de kunstenaar mag zijn, was een eyeopener en vormt de laatste tijd de grootste uitdaging. In dit geval vier grotere werken in combinatie met het eerder gebruikte Fluid Art techniek van de vorige expositie. En in de vitrine op de begane grond in kleinere staande lijstjes. Maar bloemen en zeeën blijven mijn favoriete onderwerpen.

Digitaal tekenen vind ik ook leuk om te doen. De speciale effecten zijn vaak verrassend. Voordeel is dat je dat op elk moment kunt doen, op elke plaats zonder je zorgen te maken of er iets te veel kleur gemorst wordt. Nadeel is dat je deze werken niet kunt exposeren. De afbeeldingen plaats ik dan ook op Instagram account “ellyartcard”.

Het keramiek in de vitrines heeft ongemerkt het thema vazen en vrouwen gekregen. De vazen heb ik tijdens een workshop bij keramist Klaas de Boer gemaakt. Het ontdekken en toepassen van verschillende technieken zoals volgorde in het maakproces, inzet van hulpmiddelen en bijvoorbeeld het samenstellen van glazuren, maken het keramieken voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.