De Zaanse Regenboogparade – 5 jaar ZaanPride

Datum/Tijd
za 08-06-2024
12:00 - 16:30 uur

Locatie
Zaandam
-
-

Categorieën


De Zaanse Regenboogparade 13.00 uur Stadhuisplein Zaandam met aansluitende festiviteiten in Zaantheater en Damstraatje. Infomarkt van 12.00 tot 16.30 uur. Programma en info: https://www.dezaanseregenboog.nl/agenda of https://www.zaanpride.nl/

Loop mee of kom kijken naar de extra feestelijke Zaanse Regenboogparade. Met alle vlaggen van de regenboog, brassband, DJ en classic cars.

12.30 verzamelen op het Stadhuisplein Zaandam.

13.00 Start Parade Met Mega Zaans regenboogvlag en vlaggenparade.

Burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en de voorzitter van Stichting De Zaanse Regenboog Frank Vos openen de Parade.

De nieuwe route gaat van Stadshuisplein, Rustenburg, Stationsstraat, Herenstraat, Herengracht, Vaartkade, Botenmakersstraat, Nova Zembla, Groenland, Klokbaai, Westzijde, Dam, Damstraatje, Wilhelminakade, Dam, Nicolaasstraat tot eindpunt het Zaantheater.

*Voor rolstoel gebruikers, neem de lift vanaf Stadhuisplein naar Gedempte Gracht.

Jaarlijks is de week voor de 2e zaterdag in juni De Zaanse Regenboogweek met op de 2e zaterdag De Zaanse Regenboogparade en aansluitende festiviteiten. Dit onder de naam ZaanPride! ZaanPride moet een vrolijk feest worden en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. ZaanPride laat zien dat Zaanstad een tolerante stad is, een mooie stad en een stad van NU die iedereen omarmt! Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. (in 2025 eenmalig verschoven naar de laatste week juni in verband met Roze Zaterdag Zaanstad 2025)

Er vindt een scala aan activiteiten plaats tijdens De Zaanse Regenboogweek. Met een programmering van kleinere en grotere activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, politiek en entertainment. Om de zichtbaarheid en de solidariteit met de Zaanse LHBTIQ+ gemeenschap te tonen vragen we een ieder om deze week de Zaanse Regenboogvlag uit te steken.

De Zaanse Regenboogweek is van 31 mei t/m 8 juni 2024 met op 8 juni De Zaanse Regenboogparade – 5 jaar ZaanPride