Babel gespreksavond over het thema mobiliteit en de gezonde sta

Datum/Tijd
wo 31-01-2024
20:00 uur

Locatie
Sint-Jozefkerk
Veldbloemenweg 2
1508 WV Zaandam

Categorieën


Babel start het nieuwe jaar met een boeiende gespreksavond op woensdag 31 januari over het thema mobiliteit en de gezonde stad.

Het doel is om inzicht te krijgen in de huidige positie van mobiliteit in de openbare ruimte, en verdieping te zoeken bij de nieuwe benaderingen van mobiliteit.

Hoe zal de toekomstige verstedelijking eruitzien, rekening houdend met de nieuwste kennis en inzichten van de mobiliteitstransitie? Welke keuzes zijn essentieel en hoe kunnen we gericht sturen op deze ontwikkelingen? Daarbij ligt de focus op het vertalen van de regionale mobiliteitsopgave naar Zaanstad en het uitwisselen van kennis en ideeën voor het verbeteren van de leefkwaliteit rond het station Zaandam-Kogerveld.

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met Mark Degenkamp, strategisch adviseur mobiliteit van de Vervoerregio Amsterdam (VRA), Christiaan Kwantes, expert mobiliteit en ruimte bij Goudappel, en Gerrie Ruijsink, programmamanager MAAK.Zaanstad Midden. Zij delen hun inzichten over de cruciale thema’s mobiliteit en de gezonde stad en gaan ook in gesprek met de zaal.

Het wordt een boeiende avond, zeker ook omdat dit evenement een van de eerste is van Babel in 2024 dat gewijd is aan het 100-jarig bestaan van gemeente Zaanstad.

Praktische informatie

Dit evenement vindt plaats op woensdag 31 januari in de bovenzaal van de Sint-Jozefkerk, Veldbloemenweg 2 in Zaandam (nabij station Zaandam-Kogerveld). Inloop vanaf 19:30 uur met koffie/thee; het programma start om 20:00 uur en eindigt om 21:30 uur.

Deelname is gratis. RSVP via het aanmeldformulier op onze website https://www.stichting-babel.nl/agenda/gespreksavond-over-mobiliteit-en-de-gezonde-stad

De bovenzaal is toegankelijk via de trap. Voor mindervaliden is er een traplift beschikbaar.