Inloopavond nieuwe Murai onder de Anton de Kombrug

Datum/Tijd
wo 29-05-2024
19:00 - 20:30 uur

Locatie
Buurthuis Kleurrijk
Panneroodstraat 3
Zaandam

Categorie├źn


Bij de Anton de Kombrug in Zaandam is een nieuwe muurschildering. Op de foto hierboven zie je een familielid (in turquoise blazer) van Anton de Kom voor het nieuwe schilderij, zij woont ook in Zaandam.

Op woensdag 29 mei is van 19 tot 20.30 uur een inloopavond om aandacht te besteden aan de nieuwe Murai onder de Anton de Kombrug en het kunstwerk dat is ontworpen voor de herdenkplaats aan het slavernijverleden. De feestelijke verwelkoming van de muurschildering is om 19.30 uur bij de Anton de Kombrug/dr. M.L.Kingweg in Zaandam.

De Zaanse beeldend kunstenaar en illustrator Brian Elstak heeft het eigentijdse Street-art kunstwerk gemaakt ter herinnering aan de rijke geschiedenis van de tot slaaf gemaakten. In de muurschildering worden de kracht en kunst van het verleden verbonden met het nu en de toekomst. Belangrijke inspirerende mensen uit de Afrikaanse diaspora en onze gedeelde geschiedenis komen samen op een groot familieportret. Een groep graffitikunstenaars met wie hij vaak samenwerkt hebben het uitgevoerd. Het sluit goed aan bij de schilderingen die eerder onder de brug zijn gemaakt. Dit zijn de landen die te maken hebben gehad met de Trans-Atlantische slavernij.