450 Jaar Zaans Ontzet

Datum/Tijd
ma 20-05-2024 - di 21-05-2024
10:00 - 17:00 uur

Locatie
Zaanse Schans
Kalverringdijk / Schansend
1509 AW Zaandam

Categorieën


“We hebben in verschillende onderdelen van het programma op speelse wijze een competitie-element gebracht. Van het ‘schans mikken’ in de Zaanse verzorgingstehuizen, de roeichallenge in de sportscholen wie het verste komt in 450 seconden tot ‘wie trekt het snelste de pop met slee over de kunststof schaatsbaan? Maar ook voor wie daar niet aan mee wil doen, biedt het PinksterZaan-programma op maandag 20 en dinsdag 21 mei volop verbindend plezier voor jong en ouder”, stelt Bas Husslage.

De organisator en initiator van het eerste grote evenement in het kader van 50 jaar Zaanstad roept alle Zaankanters op PinksterZaan, 450 jaar Zaans Ontzet, mee te vieren. En om met name PinksterDrie als eigen lokale Zaanse feestdag terug op de kaart te zetten.

Dit jaar wordt er extra goed uitgepakt als ‘stapsteen’ naar de toekomst en die omvang blijft de komende jaren vergelijkbaar. Zo is er muziek, toneel, straattheater, vertellingen en lezingen, kanonschoten gelost, vertelt een Oekraïense soldaat wat dit oorlogstuig in zijn land doet, is er film en een giga-leuke fietsroute lang vijftien Zaanse schansen. “Ook Krommeniedijk, Jisp en Wormer betrekken we bij de PinksterZaan viering”, vertelt Bas. “De Jisper kermis vindt sinds jaar en dag met Pinksteren plaats en hoort er gewoon bij.”  

Meer info Overal in Zaanstreek activiteiten op 20 en 21 mei tijdens PinksterZaan | Al het nieuws uit Zaanstad (rodi.nl) en Pinksterzaan – historisch evenement 20 & 21 mei 2024 Zaanstreek Purmerend