Expositie Stoep onder de loep

Datum/Tijd
zo 19-02-2023 - wo 24-01-2024
10:00 - 17:00 uur

Locatie
Zaans Museum
Schansend 7
1509 AW Zaandam

Categorieën


STOEP ONDER DE LOEP

18 februari t/m 31 december 2023 

De presentatie Stoep onder de Loep is verlengd en is nog te zien t/m 24 januari.

Je loopt er zo aan voorbij, maar de mooiste wilde plantjes vind je gewoon op de stoep. Ontdek in het Zaans Museum door de ogen van de kunstenaars van de beroemde Verkade-albums en van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN) hoe mooi stoepplantjes kunnen zijn.

De natuur dichtbij huis ontdekken, past helemaal in de traditie van Jac. P. Thijsse, dé leukste natuurleraar van Nederland en schrijver van de Verkade-albums. Hij wist in de vorige eeuw iedereen enthousiast te krijgen voor de Nederlandse natuur. Én leerde ons dat het ‘gewone’ de moeite waard was om te beschermen. Geïnspireerd door Thijsse en de kunstenaars van de Verkade-plaatjes heeft de VBKN aquarellen gemaakt van stoepplantjes. In het museum worden deze naast de originele aquarellen uit de Verkade-albums gepresenteerd. Net als op de stoep wisselen de plantjes in de vitrines met de seizoenen mee.

Stoep onder de loep is een samenwerking tussen het Zaans Museum, de Hortus botanicus Leiden en de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Samen willen we meer waardering kweken voor wilde planten die tussen de stoeptegels groeien.

Kosten: entreeticket Zaans Museum

https://zaansmuseum.nl/zien-doen/stoep-onder-de-loep/