ZMC en Anna’s huis organiseren reeks bijeenkomsten over ‘Regie rondom een passend afscheid’

De dood en de wensen en mogelijkheden rondom het afscheid zijn vaak moeilijke onderwerpen om te bespreken. Daarom organiseren het ZMC en Anna’s huis (Centrum voor leven met en na kanker Zaanstreek) een reeks van drie bijeenkomsten over het onderwerp ‘regie rondom een passend afscheid’. Hierin worden handreikingen gegeven om open over het afscheid te kunnen zijn met uw naasten en beter bespreekbaar te maken dat u de regie in eigen hand kan en mag nemen.

Bij elke bijeenkomst staat een ander thema centraal, de sprekers zijn professionals uit verschillende beroepsgroepen en aansluitend is er een informatiemarkt waar diverse organisaties en bedrijven te vinden zijn zoals Espria ledenvereniging, Juwelier Kuyper herinneringssieraden, Herinneringsfotografie Patricia Petrick, Hartenkussen, schrijfster Caroline Ligthart, en een Uitvaartondernemer Passend Afscheid.

De data zijn: zaterdag 28 mei, 11 juni en 25 juni. Tijd: 13:00 – 16:00 uur. Plaats: Anna’s huis, Zorgboulevard 18 Zaandam. Meer informatie en aanmelden: www.lmkz.nl. De bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen.

Programma:

Zaterdag 28 mei: Regie naar het einde van je leven

Het palliatief team van het ZMC, Pieter Knibbe en Rinske Lankhorst (kaderhuisartsen palliatieve zorg) komen spreken over wensen en grenzen. Ook bespreken zij het belang van Advanced care planning (ACP).

Rik Jacobs van Zaannotarissen komt spreken over alle praktische zaken waar u over na kunt denken en hoe deze vastgelegd kunnen worden.

Fotografe Patricia Petricks vertelt over hoe zij afscheidsmomenten vastlegt en schrijfster Caroline Ligthart vertelt haar persoonlijke verhaal als palliatief patiënt.

 

Zaterdag 11 juni: Regie over je sterven

Helma Geisink van Hospice Krommenie komt vertellen over de mogelijkheden van het hospice. Conny Molenkamp van het Evean thuisteam vertelt wat er geregeld kan worden om thuis te kunnen sterven.

Brian de Hond van Stichting Komma vertelt over zijn stichting en wat deze kan betekenen voor jonge gezinnen.

 

Zaterdag 25 juni: Regie over je uitvaart

Uitvaartondernemer Nelson Martin Guitierez over de mogelijkheden om persoonlijke wensen te bespreken voor de uitvaart. Fotografe Patricia Petrick vertelt alles over het vastleggen van dierbare afscheidsmomenten. Gaby Stroop van Uitvaartbus Nederland laat een intieme vorm van rouwvervoer ervaren in haar uitvaartbus.