Zes concerten Seizoen Oude Muziek in Zuidervermaning 2021/2022

Seizoen Oude Muziek, van de makers van Festival Oude Muziek, doet in het komende seizoen 2021/2022 ook Westzaan aan. Met zes concerten in de Zuidervermaning bieden wij het komende seizoen een gevarieerd programma aan. 

Donderdag 21 oktober 2021 / 20.15: Gesualdo Consort Amsterdam – Westzaan, Zuidervermaning

De muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck en de stemmen van het Gesualdo Consort Amsterdam vormen een droomhuwelijk. Het vocale collectief onder leiding van Harry van der Kamp oogstte wereldwijd lof voor zijn grensverleggende opname van Sweelincks complete vocale oeuvre. Ditmaal doet het vocaal ensemble een greep uit Sweelincks zeven- en achtstemmige psalmen en de Rimes françoises et italiennes.

 

Donderdag 25 november 2021 / 20.15: PRJCT Amsterdam / Maarten Engeltjes – Westzaan, Zuidervermaning

De enthousiaste continuogroep van PRJCT Amsterdam en het zoetgevooisde stemgeluid van Maarten Engeltjes gidsen dit programma langs kronkelende liefdespaden door bijna een eeuw barokmuziek. Vivaldi kaapt het leeuwendeel van de aandacht weg en toont zich van zijn meest temperamentvolle kant in aria’s over verraad, wrok en zelfvernietiging. Een hart in het nauw maakt rare sprongen: via coloraturen en andere virtuoze capriolen vinden knetterende liefdestwisten hun weg naar het podium.

 

Donderdag 9 december 2021 / 20.15: Contactus – Westzaan, Zuidervermaning

Als liedcomponist en dichter behoort Guillaume de Machaut tot de meest invloedrijke kunstenaars van de middeleeuwen. Een selectie uit de muziekstukken, brieven en geschriften van de veertiende-eeuwse pionier worden in deze voorstelling vervlochten tot een bitterzoet liefdesepos dat misschien wel eens het echte verhaal van Machauts gebroken hart zou kunnen zijn. De snaren, fluiten en stem van het jonge ensemble Contactus lijmen de verschillende elementen aan elkaar.

 

Zaterdag 22 januari 2022 / 20.15: La Rêveuse – Westzaan, Zuidervermaning

Bravo, bravo, bravissimo: met jubelende recensies uit alle windstreken en een trofeekast vol bekroningen behoren de drie Buxtehude-opnamen van La Rêveuse tot het beste van wat vandaag aan Noord-Duitse barok te vinden is. We verwelkomen het succesvolle kwartet daarom graag voor een programma met kamermuziek van het Deense orgelfenomeen en zijn collega Dietrich Becker: de grootmeesters van de stylus phantasticus.

 

Zaterdag 19 februari 2022 / 20.15: Yoann Moulin & Pierre Gallon – Westzaan, Zuidervermaning

Wat is er fijner dan een recital door een klavierkunstenaar? Een recital van twee klavierkunstenaars natuurlijk! Yoann Moulin en Pierre Gallon gaan de ultieme uitdaging aan op een dubbele set toetsen, met het fantasievolle repertoire van de Engelse virginalisten als inzet. Tussen creatie, interpretatie en improvisatie komen de humor, tederheid, frivoliteit en contrapuntische spitsvondigheid van meestertoetsenisten als William Byrd, John Bull en Thomas Tomkins volledig tot hun recht.

 

Zaterdag 2 april 2022 / 20.15: Deborah Cachet & Sofie Vanden Eynde – Westzaan, Zuidervermaning

Blauw. De kleur van sterrenstof. Van Urania, de muze die de wereld in haar hand houdt. En van het brokaat dat de kamer sierde waarin Madame de Rambouillet haar prestigieuze literaire salons organiseerde. Met de uitgelezen poëzie en sierlijke melodieën van barokke airs de cour als sleutel, openen theorbiste Sofie Vanden Eynde en de jonge Belgische stersopraan Deborah Cachet de deur naar Parijs anno 1630: het summum van verfijning en elegantie

Programma en kaartverkoop 

Bekijk het volledige programma van Seizoen Oude Muziek op oudemuziek.nl/agenda. Kaarten zijn vanaf 1 april te koop via dezelfde website. Concerten van Festival en Seizoen Oude Muziek zijn veilig te bezoeken. Wij volgen de regels van het RIVM en de overheid