ZaanZienHoren bij RTV Zaanstreek

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

De dagen duren langer en je kunt nergens heen, er is heel weinig te doen. Een groot aantal maanden wordt inmiddels beheerst door Corona en veel vaste ontspanningsmomenten zijn weggevallen. In een overleg tussen de Sociale Wijkteams, KBO’s, PCOB, Seniorenverenigingen en Buurthuizen stond dit gegeven centraal. Wat kunnen wij doen voor de inwoners van Zaanstad in deze tijd; samen hebben we gezocht naar andere vormen van vermaak en ontspanning. Daarbij kwam ook het vragen om zendtijd voor inwoners van Zaanstad bij Zaanradio en TV, om op dit item wat leuks te gaan doen, een moment te creëren waar mensen naar uit kunnen zien.

Wat wordt er aangeboden?

Aandacht voor wijkactiviteiten, bijvoorbeeld het in gesprek gaan met actieve mensen uit de wijk, “wie is wie” in de wijk. Er komen items over de telefooncirkel, Levenskunst komt ook aan de beurt.  Maar ook wordt aandacht gevestigd op activiteiten via de telefoon, nieuws uit de buurt, een briefje of een kaartje. We gaan in gesprek met bijzondere Zaankanters.

Heeft u ideeën, een filmpje of wilt u worden geïnterviewd over een onderwerp waar u alles van weet, laat het weten, wij zorgen dat het bij de redactie van ZaanZienHoren terecht komt.

Iedere week is de eerste uitzending op dinsdagmorgen even na elf uur. Daarna wordt het gedurende drie dagen elk uur herhaald

In de komende weken is te zien:

29-12  Kees Halle                interview in de Heemtuin met speciaal liedje en muziek

05-01  Babbeltrucs              PowerPointpresentatie over Babbeltrucs aan de deur

12-01  SlimoTheek              Een filmpje over de SlimoTheek in de Bibliotheek in Zaandam

19-01  Muziek uit de Vermaning

26-01  Evean ergotherapeute       op een stoel gaan zitten en opstaan, Hoe sta je op nadat je gevallen bent     

02-02  Revalidance door Karin van Kooten                                                                                         

E-mail  zaanzienhoren@gmail.com

 

RTV Zaanstreek is de lokale omroep voor de Zaanstreek

Overal in de Zaanstreek kan je op Zaanradio luisteren naar het laatste nieuws uit de regio, de leukste programma’s en de gezelligste muziek!

Zaanradio is te beluisteren via: Ether: 107.1 FM; Kabel Zaanstad: 103.3 FM; Kabel Wormerland: 89.0 FM.

Internet Stream: http://stream.zaanradio.nl/zaanradio.m3u

Iedere dag luisteren duizenden Zaankanters naar de programma’s van de vrijwilligers van Zaanradio. Ook radio maken? Laat dan nu een bericht achter op het prikbord of mail naar info@zaanradio.nl.

ZaanTV is gestart op 20 september 2016 en te bekijken op de volgende kanalen:

Ziggo – 36 of 337 (Zaanstad) en 45 (Wormerland); KPN – 1418.

Uitzendingen van ZaanTV zijn ook via de livestream te bekijken op www.rtvzaanstreek.nl.

Daar zijn ook fragmenten van de nieuwsuitzendingen te zien.

Informatie over de programmering vind je op diezelfde pagina.

Ook op Facebook is RTV Zaanstreek actief: https://www.facebook.com/RTVZaanstreek

Diverse netwerken en seniorenorganisaties in de Zaanstreek, samen met de Sociaal Wijkteams bieden kleine programma’s en informatie aan op RTV Zaanstreek. Via boven genoemde kanalen zijn deze te bekijken.

De inhoud van deze programma’s varieert: korte verhalen, interviews met bekende en onbekende Zaankanters, filmpjes over bewegen, gebruik van de tablet of iPad, veiligheid, babbeltrucs, valpreventie, enzovoorts.

U kunt ook zelf uw bijdrage leveren, neem dan contact op met de opbouwwerker van het Sociaal Wijkteam in uw buurt of met de vereniging van de KBO, PCOB, SVK of SVZ. Heeft u ervaring met het maken van video’s dan nodigen wij u uit om u bij uw seniorenorganisatie op te geven. Wij maken graag gebruik van uw kennis, uiteraard op vrijwillige basis.

Heeft u zelf een actualiteit die u graag onder de aandacht van uw medebewoners wilt brengen kunt u ook gelijk contact opnemen met:

ZaanTV, Drielse Wetering 50, 1509 KP Zaandam, 075 – 670 61 06, info@rtvzaanstreek.nl

Voor het uitbreiden van ons team zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ervaring hebben met het maken van Video-opnamen, het werken met geluid, het bewerkingen van aangeleverd filmmateriaal, het schrijven van teksten en het doen van interviews.