Zaans Regenboogbier Mon Cherry | Proosten op vrijheid, diversiteit en inclusie

Ook dit jaar komt er weer heerlijk Zaans Regenboogbier ter gelegenheid van ZaanPride en de Zaanse Regenboogweek 2021. Een heerlijk fris biertje met een vleugje kers, perfect voor een mooie zomerse dag. De smaak is uitgesprokener dan het regenboogbier uit brouwjaar 2020. Dit exclusief Zaans Regenboogbier is gebrouwen door Brouwerij HOOP te Zaandijk.
Op  vrijdag 7 mei wordt het eerste flesje Zaans Regenboogbier, met de naam Mon Cherry,  door de Zaanse Regenboog en Brouwerij Hoop, aangeboden aan Wethouder Rita Noordzij.

Met deze Zaanse Regenboogweek willen we laten zien dat Zaanstad een tolerante stad is die iedereen omarmt. Het is een pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt.

Dit heerlijke biertje heeft een speciaal ontworpen wikkel, ter ondersteuning van, en voor het vergroten van de zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap in Zaanstad. De wikkel zal ongetwijfeld een collectors item worden. Met de karakterbeschrijving ‘een charmant, fris en vrolijk karaktervol bier met een inclusieve en kleurrijke smaakbeleving. Gebrouwen in vrijheid en diversiteit om omarmt van te genieten onder een stralende Zaanse Regenboog. Wees er snel bij voor deze limited edition van Brouwerij HOOP.

De wikkel is naar een concept van Fleur ter Horst (stagiair bij Proud Design en student aan Willem de Koning academie) en design van Stefan Kuiper.

ZaanPride 2021

Vanwege de Corona crisis zal ook dit jaar de ZaanPride voor de 2e keer in aangepaste vorm plaats vinden. De Zaanse Regenboogweek met vele activiteiten vindt plaats van 4 t/m 12 juni, in samenwerking met onze partners. Op zaterdag 12 juni 2021 was de eerste Zaans Regenboogparade gepland, maar deze zal geen doorgang vinden. Op 12 juni vinden er wel diverse wandelingen plaats, voor de grote en kleine wandelaar. Zie voor het complete aanbod de social media van Zaanpride, De Zaanse Regenboog en www.zaanpride.nl

Mee proosten?

Wil je bij de presentatie aanwezig zijn en als een van de eerste het Zaanse Regenboogbier proeven? Dat kan. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in verband met de maatregelen rondom het corona virus. Voor reserveringen neem contact op met Brouwerij Hoop. Dat kan via info@hoopbier.nl

De presentatie vindt plaats bij Brouwerij Hoop, Lagedijk 71, 1544 BC Zaandijk Zaandam op 7 mei om 15.00 uur.

Voor meer informatie over het programma en bestellingen mail: dezaanseregenboog@gmail.com

Voor meer informatie, reserveren voor 7 mei en bestellingen mail naar: info@hoopbier.nl