ZaanPride verplaats van juni naar 22 augustus

 Vanwege de Corona crisis is door de organisatie van ZaanPride en Stichting de Zaanse Regenboog, in goed overleg met haar partners, het  besluit genomen om de eerste ZaanPride in Zaanstad uit te stellen tot eind augustus 2020. De Zaanse Regenboogweek zou van 13 tot en met 20 juni gaan plaatsvinden. Op zaterdag 20 juni de Zaanse Regenboogparade door het centrum van Zaandam en aansluitend het ZaanPride event in cultureel centrum de Bullekerk.

De Zaanse Regenboogparade en ZaanPride event is nu verplaatst naar zaterdag 22 augustus. We organiseren ook een verkorte Zaanse Regenboogweek vanaf woensdag 19 augustus tot en met zondag 23 augustus. Op 19 augustus vindt de opening op de Zaan plaats met de daaropvolgende dagen verschillende activiteiten. Meer informatie over het programma en ZaanPride is te vinden op onze website.

Het programma is verplaatst in verband met de snelle verspreiding van het Corona virus COVID-19 en de maatschappelijke gevolgen hiervan, waardoor we niet de juiste voorbereidingen kunnen treffen. 

De huidige crisis raakt partners, vrijwilligers en alle andere betrokkenen. De komende tijd zal een ieder bezig zijn met de gevolgen van de Corona crisis. Familie, vrienden, werk, zorgen voor elkaar en voor jezelf hebben nu de prioriteit.

Vrijwilligers en de organisatie van ZaanPride hopen van harte dat de crisis tegen die tijd zodanig onder controle is dat ons evenement, dat vooral mensen wilt samenbrengen, van extra waarde gaat zijn om mensen met elkaar te verbinden in al haar verscheidenheid.

————————————————————————————

ZaanPride is onderdeel van Stichting De Zaanse Regenboog. Stichting De Zaanse Regenboog vindt het belangrijk om seksuele- en genderdiversiteit zichtbaarder te maken in Zaanstad. De Zaanse Regenboog is een platform en belangenbehartiger voor diverse organisaties en initiatieven die LHBTIQ+ activiteiten organiseren in de Zaanstreek. De Zaanse Regenboog organiseert zelf ook activiteiten waaronder ZaanPride, het Zaanse Regenboog Café 50+, de maandelijkse Zaanse LHBTIQ+ Netwerkborrel, de Zaanse Roze Loper Dag en de filmvertoningen i.s.m. TranScreen.