Wandelen over water 2020 afgelast

Het kabinet kondigde afgelopen maandag aangescherpte coronamaatregelen aan. Zo ook het verbod op het houden van evenementen tot 1 juni. Dat betekent dat ‘Wandelen over water’, dat met Pinksteren op 31 mei en 1 juni in Wormerveer zou plaatsvinden, is afgelast.

Het is helaas niet anders 

“Er zijn nou eenmaal belangrijkere zaken. De volksgezondheid staat voorop. We willen dat alle bezoekers tijdens dit evenement onbezorgd van de natuur kunnen genieten en zich kunnen verwonderen aan al het moois. Dat kan nu niet in deze onzekere tijden en daardoor is het niet meer dan logisch dat evenementen zoals deze worden afgelast. Het is helaas niet anders.”, aldus boswachter Jamie. Vorig jaar kwamen er nog bijna 3.000 bezoekers tijdens de twee Pinksterdagen over het speciaal gemaaide rietpad door het Guisveld.

Jaarlijks evenement

‘Wandelen over water’ is een uniek wandelevenement dat al sinds 1995 georganiseerd wordt door het team Staatsbosbeheer Veenweiden in samenwerking met de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek, het Zaans Natuur & Milieu Centrum, voetbalvereniging Saenden en de Paintball Jungle. Bezoekers mogen slechts twee dagen per jaar vanuit Wormerveer over het speciaal gemaaide pad in het veenweidegebied komen en lopen daarbij over water. In 2018 kon het evenement ook al een keer niet doorgaan in verband met het lopende vergunningentraject.

Vaartochten ook afgelast

Net zoals vorig jaar kon men alvast een plaatsje voor een vaartocht tijdens het evenement reserveren. Enkele tientallen deelnemers hadden dit al gedaan. Ook deze vaartochten gaan niet door. De deelnemers hebben persoonlijk bericht ontvangen en krijgen hun geld terug.

Volgend jaar weer

Er is geen sprake van het verplaatsen van het evenement naar een later moment in 2020. Dit is vanwege praktische redenen niet mogelijk. Staatsbosbeheer hoopt daarom op 23 & 24 mei 2021 weer de vele bezoekers te mogen ontvangen tijdens ‘Wandelen over water’.