Viering van 1e editie van ZaanPride doorgeschoven naar 2021

ZaanPride gaat dit jaar – vanwege de coronacrisis – niet door. 

Het was zo mooi geweest, voor het eerst in 2020 een Pride in de Zaanstreek. Helaas heeft het COVID-19 virus een grote impact op het hele land en dus ook op de evenementen als ZaanPride. De Zaanse Regenboog week was al verzet van juni naar augustus, maar ook dat blijkt niet haalbaar.

We konden dan ook niet anders dan het besluit te nemen om de Zaanse Regenboogweek en ZaanPride in de huidige vorm geen doorgang te laten vinden. In plaats van een Pride gaan we kijken naar mogelijkheden om later dit jaar verschillende, kleinere, activiteiten te organiseren. Om de zichtbaarheid voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Zaanstad te vergroten en om elkaar weer te kunnen ontmoeten na een bijzondere periode.

We realiseren ons dat veel mensen zich verheugden op ZaanPride. Ook voor alle vrijwilligers en voor onze partners is het een teleurstelling. Tegelijk kijken we ook hoopvol vooruit naar de toekomst. De viering van 1ste editie van ZaanPride wordt doorgeschoven naar 2021 met de verwachting van evenzoveel inzet en support van iedereen met een Zaans Regenbooghart. En met de ondersteuning van onze sponsoren. Bedankt voor een ieders support de afgelopen maanden waarbij we een stevig fundament hebben gelegd voor de toekomst.

We blijven staan voor onze missie dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. We kijken uit naar ZaanPride 2021, een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie.

De Zaanse Regenboog blijft ondertussen initiatieven nemen om ook tijdens en na deze crisis er te zijn voor onze gemeenschap, samen gaan we door deze moeilijke periode heen, maar ook samen zullen wij er weer uit komen.

Het hele team van ZaanPride en de Zaanse Regenboogweek wenst iedereen heel veel succes, gezondheid en sterkte toe in deze bijzondere periode. Blijf veilig, hou vol, steun elkaar.