Tweede Zaanse Poëzie Wedstrijd voor jongeren

De winnares van vorig jaar Klaske Duin met de drie juryleden Frank van der Ploeg (lid adviescommissie cultuur gemeente Zaanstad), Jeroen van Leeuwen (huidige stadsdichter) en Mandy Pijl (ex-stadsdichter) (Foto: Zaanse Dichterskring)

De stadsdichters van Zaanstad zijn op zoek naar jong talent. Jongeren tussen 12 en 18 jaar met liefde voor woorden en taal en die in Zaanstad wonen of op school zitten kunnen meedoen. Talenten voor taal kunnen twee of drie gedichten insturen voor de Zaanse Jongeren Poëzie Wedstrijd 2018.

De Zaanse Dichterskring verzorgt in samenwerking met de stadsdichters van Zaanstad Jeroen van Leeuwen en Ellis van Atten voor de tweede keer een Poëziewedstrijd voor Zaanse jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Hiermee willen zij een podium bieden aan jonge taaltalenten en meer interesse voor poëzie aanwakkeren. Dit jaar werken zij ook samen met FluXus. Van 1 april tot en met 25 mei kunnen jongeren twee of drie gedichten insturen naar: stadsdichter075@gmail.com. Het liefste als word-document, maar een foto kan ook. De finale vindt plaats zondagavond 10 juni in het Zaantheater. Voorafgaand aan de finale en ter voorbereiding kunnen de deelnemers meedoen aan een workshop. Al iets geschreven maar nog niet helemaal zeker over je werk? Vraag advies aan de mensen om je heen. Of vraag één van de stadsdichters om advies. Dat kan via Facebook: stadsdichter075 door een E-mail te sturen aan: stadsdichter075@gmail.com.

Bron: Rodi