Start van voedselbos in de buurtmoestuin in het Rosariumpark

In alle stilte omdat vanwege de noodzakelijke maatregelen aangaande het coronavirus hebben donderdag 27 maart de vrijwilligers van de Rosarium Vriendentuin een begin gemaakt met het voedselbos in de buurtmoestuin in het Rosariumpark.

In alle stilte omdat vanwege de noodzakelijke maatregelen aangaande het coronavirus gekozen was geen publiciteit (meer) te geven aan deze activiteit die in eerste instantie bedoeld was als meewerkdag voor geïnteresseerden en omwonenden.

Met een klein ploegje van vier vaste vrijwilligers hebben we de bomen, struiken en planten er in gekregen en hielden we uiteraard voldoende afstand van elkaar.

Maar aangezien we al zo lang met elkaar betrokken zijn bij de buurtmoestuin wisten wij er evengoed een gezellige dag van te maken. Het weer werkte natuurlijk ook mee.

Nu staat er dus een klein voedselbos in Krommenie, in het Rosariumpark.  Het ziet er natuurlijk nog niet uit als een echt bos en de komende jaren heeft het aandacht nodig, maar over een paar jaar moeten we er echt van kunnen eten.

Naast de inzet van alle vrijwilligers van de buurtmoestuin was het voedselbos er ook niet gekomen zonder de hulp van gemeente Zaanstad die de dag ervoor de bomen en struiken kwam brengen.

Met de aanplant van dit voedselbos doet de Rosarium Vriendentuin dit jaar weer mee met de Kern met Pit wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.

Het is de bedoeling dat door middel van het voedselbos er niet alleen een leuke en smakelijke uitbreiding komt van de buurtmoestuin maar dat de komst van dit bos ook gebruikt kan worden mensen bewust te maken van het belang van (eetbaar) groen in de directe leefomgeving.

Er staan nog o.a. een fotowedstrijd, workshops en verhalen op touw, maar die zullen allemaal natuurlijk pas na juni plaats gaan vinden.

Gelukkig is het voedselbos iets dat blijft en juist over een paar jaar echt uitgegroeid zal zijn tot iets moois en gezond, dus dit zal niet de eerste keer zijn dat jullie horen over het bestaan van een voedselbos in Krommenie.

Als er mensen zijn die graag een bijdrage leveren aan dit bos in de vorm van bomen, struiken of planten horen we dat natuurlijk graag want ook dit bos mag groeien. Neem dan contact met ons op, ook voor meer informatie.

0647635401 of passander@gmail.com.

De Rosarium Vriendentuin is een buurtmoestuin die al jaren wordt gerund door een aantal buurtbewoners. Het is een plek voor voedsel maar ook voor ontmoeting. Het voedselbos zal een nieuwe impuls geven aan de Rosarium Vriendentuin en daardoor ook een inspirerende bijdrage kunnen leveren aan het groene bewustzijn van jong en oud.

Informatie over de diverse activiteiten worden t.z.t. verder bekend gemaakt.

Meer info: facebook: Rosarium Vriendentuin

0647635401 / passander@gmail.com