Rosarium Vriendentuin maakt ook de stad… groener en leuker.

Kinderpret en verhalen in het Rosariumpark. 

Van 17 tot 23 juni wordt het We Make The City festival gehouden. Ook in de Zaanstreek. Een aantal groene enthousiastelingen in Krommenie en Assendelft hebben een leuke fietsroute bedacht die met name deze week gefietst kan worden.

Deze loopt langs allerlei groene en sociale initiatieven. Het idee is om mensen te prikkelen eens anders naar hun leefomgeving te kijken. Daarom heet de route ook: met andere ogen fietsen. 

 

Onder het mom van ‘We Make The City goes country’, is er dus een uitgebreide fietstocht die ook de Rosarium Vriendentuin aan zal doen.  Op woensdag, zaterdag en zondag zijn er op de diverse locaties allerlei activiteiten te doen of te beleven.

 

Zo is er op woensdag 19 juni van 13.30  tot 16.00 een extra kindermiddag.

Lekker met je handen in de aarde in de Rosarium Vriendentuin onder toeziend oog van tuinier Ton Smit Als extra verrassing wordt er een verhaal verteld. Neem kleren mee die vies mogen worden!

 

Zaterdag 22 juni is er van 19:00 tot 22:00 de traditionele Verhalen in het park.

Verhalenverteller Jacob Passander vertelt weer een toepasselijk verhaal. Daarna worden de mensen uitgenodigd  zelf verhalen te delen, maar dat mogen ook gedichten of gedachten zijn. Eventueel gaan we op speelse wijze samen een verhaal verzinnen Er zijn geen kosten aan dit evenement verbonden, maar neem zelf stoeltje, dekentje, eten en drinken mee.

(Bij slecht weer gaat het niet door, dat vermelden we dan op onze facebookpagina: Rosarium Vriendentuin.)

 

Meer Informatie Rosarium Vriendentuin.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners.

Het is de bedoeling dat we samen tuinieren en oogsten. Wij willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, me

ewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) te Krommenie.

 

Informatie Verhalenverteller Jacob Passander/ Smid & Zo.)

Naast vele andere dingen is de bekende Zaankanter Jacob Passander ook verhalenverteller. Zo kroop hij al menig maal in de huis van Cleas Compean om diens levensverhaal te vertellen, trad hij aan op menig festival en vertelde tijdens de nacht van de nacht op de Zaanse Schans het haast mythische verhaal van de poppieroeister. Onder de naam Smid & Zo treedt hij nog veel vaker op als verhalenverteller.

 

Meer informatie We Make The Ciy festival.

Zie www.wmtc.nl