Rosarium Vriendentuin in de prijzen, breng uw stem uit.

Het was een bewogen jaar, ook voor de Rosarium Vriendentuin.  Ze deden dit jaar weer mee met de kern met pit wedstrijd van de Koninklijke Nederlandse heidemaatschappij. Het doel van dit jaar was om een klein voedselbos aan te leggen, verhoogde bakken voor de oudere gebruikers van deze buurttuin en nog een aantal activiteiten daarom heen om het belang van een groene (en eetbare) leefomgeving aandacht te geven. Door de maatregelen rond corona kon veel niet doorgaan maar het begin van het voedselbos is aangelegd en de verhoogde bakken zijn er gekomen. Dankzij steun van gemeente Zaanstad en de inzet van de vrijwilligers is het één en ander toch mogelijk gemaakt.

Het realiseren van het voedselbosje was de inzet voor deelname met de wedstrijd van Kern met pit. 23 januari wordt de winnaar van Noord-Holland bekend gemaakt. Omdat wij het belangrijkste deel van onze doelen hebben bereikt maken wij een goede kans om dit te winnen. Dit lukt echter niet zonder de steun van iedereen die de rosarium vriendentuin (of vergroening van de leefomgeving) een warm hart toedragen.

Je kunt namelijk online je stem uitbrengen.

Ga daarvoor naar de site van kern met pit ( www.kernmetpit.n ). Onder deelnemende projecten 2020 vind je ons. Als je de zoekterm voedselbos krommenie intypt kom je ons tegen onder de titel; door het park het bos weer kunnen zien.

Vanaf 4 januari kan er gestemd worden. Wij hopen natuurlijk op veel stemmen.

Naast stemmen zijn wij vooral op zoek naar mensen die zich het komende jaar ook willen inzetten voor dezer prachtige en bijzondere buurtmoestuin midden in het Rosariumpark. Dat is hard nodig want naast meer groen hebben wij ook meer handen nodig die het willen en kunnen dragen.

 

Meer Informatie Rosarium Vriendentuin.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners.

Het is de bedoeling dat we samen tuinieren en oogsten. Wij willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) te Krommenie.

Op dinsdag en vrijdag tussen 15:30 en 17:30  zijn er altijd wel mensen.

Volg ons op facebook: Rosarium Vriendentuin.