Programma filmtheater De Fabriek speelweek 3 t/m 9 maart

Deze week in De Fabriek: Landelijke première Flee, Lamb, Memoria, De son vivant. Special: Benefietvoorstelling Oekraïne: Donbass, The Best of IDFA on Tour. Voorpremière: Madres paralelas

 

BENEFIETVOORSTELLING OEKRAÏNE DONBASS is te zien op zondag 6 maart 17.00

Vanwege de afgrijselijke situatie in Oekraïne, vertonen we op zondag 6 maart de inzichtelijke film Donbass (2018) van Sergey Loznitsa. De gehele opbrengst van deze vertoning wordt geschonken aan Giro 999. I.s.m. distributeur Imagine en het Nederlands Filmtheater Overleg.

Het Donetsbekken, in het oosten van Oekraïne, wordt bezet door meerdere criminele bendes die in oorlog zijn met het leger, concurrerende bendes en de Russische troepen. Grote overvallen komen regelmatig voor en er heerst een milieu van angst, bedrog, haat en geweld. De maatschappij valt uiteen en het kan niet anders of de oorlog bereikt stilaan zijn hoogtepunt.

Een film van Sergey Loznitsa | Oekraïne, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Roemenië,

2018, 121 minuten

Met Tamara Yatsenko, Irina Zayarmiuk, Grigory Masliuk

 

THE BEST OF IDFA ON TOUR 2021-2022 is te zien op zaterdag 5 maart 13.30

Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2021 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. The Best of IDFA on Tour neemt u dit jaar onder meer mee naar de imposante, theatrale gangen van de metro in Moskou, de mistige bergen van Noord-Vietnam en tonen de verzameling van zoöloog Max Schönwetter, een man die gefascineerd was door eierkunde terwijl de wereld bewoog richting de Tweede Wereldoorlog.

Totaalduur documentaires: 261 minuten

 Verdere info over de documentaires vindt u op onze website www.de-fabriek.nl

IDFA ON TOUR | ZATERDAG 5 MAART 13.30 UUR | REGULIER € 27,50,

FILMFAN € 25,00, CINEVILLE GRATIS, VRIENDENLOTERIJ € 22,00 (ENKEL AAN DE KASSA)

 

VOORPREMIÈRE: MADRES PARALELAS is te zien op woensdag 9 maart 19.50

Opnieuw een fascinerende blik van Almodóvar op moeders en moederschap. Twee vrouwen bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis, allebei alleenstaand en ongepland zwanger. De middelbare Janis is blij, de jonge Ana bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

 Een film van Pedro Almodóvar | Spanje, 2021, 120 minuten

Met Penélope Cruz, Rossy de Palma, Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón

 

FLEE gaat in landelijke première op donderdag 3 maart 20.10. Verder te zien op vrijdag 4 maart 14.10, zaterdag 5 maart 19.30, dinsdag 8 maart 20.10

Deze geanimeerde documentaire vertelt het waargebeurde verhaal van Amin, die als alleenstaande minderjarige van Afghanistan naar Denemarken vluchtte. Hij is nu 36 jaar, een succesvol academicus en wil gaan trouwen met zijn vriend Kasper. Maar hij weet dat hij eerst nog moet afrekenen met de demonen uit zijn verleden en daar is hij nu eindelijk klaar voor. Hij vertelt voor het eerst zijn buitengewone verhaal aan zijn goede vriend en documentairemaker Rasmussen.

Een film van Jonas Poher Rasmussen | Denemarken, 2021, 83 minuten

Met de stemmen van Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari, Belal Fai

 

MEMORIA gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 4 maart 16.20, zaterdag 5 maart 18.40, maandag 7 maart 19.50

 

Sinds Jessica een keer door een luide knal is opgeschrikt bij het aanbreken van de dag, kan ze niet meer slapen. Als ze richting Bogotá gaat om haar zus te bezoeken, raakt ze bevriend met archeologe Agnes. Als ze Agnes op een dag in haar werkplaats opzoekt, ontmoet ze Hernan, met wie ze bijzondere herinneringen deelt. Als de dag ten einde loopt, ervaart Jessica een hernieuwd gevoel van helderheid.

 Een film van Apichatpong Weerasethakul | Colombia, 2021, 136 minuten

Met Tilda Swinton, Daniel Giménez Cacho, Jeanne Balibar

 

LAMB gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 4 maart 21.40, zaterdag 5 maart 21.40, dinsdag 8 maart 19.50

Maria en haar man Ingvar, wonen samen met hun schapen op IJsland in een mooie maar zeer afgelegen boerderij. Wanneer ze een mysterieuze pasgeborene ontdekken op hun erf, besluiten ze het te houden en op te voeden als hun eigen vlees en bloed. Dit onverwachte vooruitzicht als nieuw gezin brengt hen veel vreugde, maar zal hen uiteindelijk ook vernietigen.

Een film van Valdimar Jóhannsson | IJsland, 2021, 107 minuten

Met Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson

 

DE SON VIVANT gaat in landelijke première op donderdag 3 maart 19.50. Verder te zien op vrijdag 4 maart 18.50, zaterdag 5 maart 16.20, maandag 7 maart 20.00

Een zoon ontkent dat hij ernstig ziek is. Een moeder wordt geconfronteerd met het ondraaglijke. Een arts en verpleegster proberen hen met alle macht tot acceptatie te brengen. Ze hebben één jaar om tot elkaar te komen, en te ervaren wat het betekent om het leven langzaam los te laten. Een prachtig Frans drama met Cathérine Deneuve als moeder die zich, tegen beter weten in, vastbijt in het herstel van haar zoon.

Een film van Emmanuelle Bercot | Frankrijk, 2021, 123 minuten

Met Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Cécile de France

 

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.