Programma filmtheater De Fabriek speelweek 19 t/m 25 mei

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: Everything, Everywhere All at Once, Lunana, a Yak in the Classroom, Operation Mincemeat, France, Eyimofe. Specials: De Zaanstreek in oorlogstijd, Royal Opera House: het Zwanenmeer, De LeesFabriek: The Saint of the Impossible. Volgende week: TBS on Tour + Echo.

DE LEESFABRIEK: THE SAINT OF THE IMPOSSIBLE is eenmalig bij ons te zien op woensdag 25 mei 20.00

De Leesfabriek is terug! Op woensdag 25 mei vertonen we eenmalig The Saint of the Impossible, een verfilming van De heilige Antonio, het boekenweekgeschenk van Arnon Grunberg uit 1998. Filmjournalist en programmamaker Gerlinda Heywegen verzorgt een inleiding vooraf aan de film.

 EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 20 mei 18.50, zaterdag 21 mei 21.20, dinsdag 24 mei 19.50, dinsdag 25 mei 19.50

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

LUNANA, A YAK IN THE CLASSROOM gaat in landelijke première op donderdag 19 mei 20.00. Verder te zien op vrijdag 20 mei 13.50, zaterdag 21 mei 19.00, zondag 22 mei 17.00, maandag 23 mei 20.00

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

OPERATION MINCEMEAT gaat in landelijke première op donderdag 19 mei 19.50. Verder te zien op vrijdag 20 mei 21.40, zaterdag 21 mei 18.50, zondag 22 mei 19.50, maandag 23 mei 19.50, dinsdag 24 mei 20.00, woensdag 25 mei 15.00

De geallieerden zijn in 1943 vastbesloten om Europa te ontworstelen aan Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu en Charles Cholmondeley krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

 FRANCE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 20 mei 21.20, zaterdag 21 mei 13.50, zondag 22 mei 20.00, woensdag 25 mei 20.10

Sterverslaggever France schuwt de sensatie niet wanneer dit voor hogere kijkcijfers zorgt. Haar leven speelt zich af in de televisiestudio en in oorlogsgebied, terwijl ze ook een gezin heeft. Haar hectische bestaan komt plotseling tot stilstand door een verkeersongeluk. Hierdoor begint ze haar hele bestaan in twijfel te trekken. Terwijl France rust probeert te vinden in de anonimiteit, blijft haar beroemdheid haar achtervolgen totdat een mysterieuze liefdesaffaire een einde lijkt te maken aan haar zoektocht.

 EYIMOFE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 20 mei 19.00, zaterdag 21 mei 16.20, zondag 22 mei 20.10

Een kleurrijk portret van de miljoenenstad Lagos, waar sommigen hun chaotische woonplaats willen verlaten en anderen er juist voor kiezen te blijven. De camera voert het verhaal langs arm en rijk, langs huisjes opgebouwd uit golfplaten, statige villa’s met zwembaden en alles ertussenin. Gaandeweg wordt duidelijk waarom er inwoners van Lagos zijn die hun chaotische woonplaats willen verlaten en waarom sommigen er juist voor kiezen te blijven. 

 ROYAL OPERA HOUSE: HET ZWANENMEER is eenmalig live vanuit Londen te zien op donderdag 19 mei 20.15

Dit klassieke sprookje beeldt de strijd uit tussen goed en kwaad en de poging om alles met liefde te overwinnen. De magie van de meren, bossen en paleizen wordt tot leven gebracht. De weelderige productie van Het Zwanenmeer van het Royal Ballet keert eindelijk terug op het podium, nadat de heropvoering in 2020 werd onderbroken door de sluiting van de theaters door de pandemie. Met het orkest van het Royal Opera House.

REGULIER € 17,50, FILMFAN € 15,50, CINEVILLE € 6,50

Zoals bij elke Royal Opera House vertoning worden bezoekers getrakteerd op een gratis glaasje bubbels

DE ZAANSTREEK IN OORLOGSTIJD was de afgelopen vijf weken telkens uitverkocht. Op zondag 22 mei 14.10 nog te zien.

In nooit eerder vertoonde, originele beelden uit de jaren 1939-1945 wordt de geschiedenis van onderdrukking en verzet in de Zaanstreek getoond. Maar u ziet ook de dagelijkse gang van zaken in de voormalige Zaangemeenten.

TBS ON TOUR + ECHO is eenmalig te zien op dinsdag 31 mei 19.30

Een unieke wederzijdse ontmoeting tussen een forensische instelling en de samenleving in de vorm van film, theater én een dialoog. De Utrechtse Van der Hoeven Kliniek gaat op theatertour door Nederland. TBS-patiënten spelen samen met medewerkers en buurtbewoners scènes waarin het thema ‘Ontmoeten & Keuzes maken’ centraal staat. Na de theatervoorstelling vindt er een dialoog plaats met het publiek. Na een korte pauze volgt de vertoning van de documentaire ‘Echo’ van Ingrid Kamerling.

TBS on Tour wordt uitgevoerd door Theater Buiten de Muren

Echo is een documentaire van Ingrid Kamerling | Nederland, 2021, 75 minuten

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–