Programma filmtheater De Fabriek speelweek 12 t/m 18 mei.

Deze week in De Fabriek Landelijke premières Mothering Sunday, Ali & Ava. Voorpremière: Lunana, a Yak in the Classroom. Specials: Fabrieksklassieker: Death in Venice, De Zaanstreek in oorlogstijd, This Much I Know to be True. Binnenkort: Royal Opera House: het Zwanenmeer, De LeesFabriek: The Saint of the Impossible.

 MOTHERING SUNDAY gaat in landelijke première op donderdag 12 mei 19.50.

Verder te zien op vrijdag 13 mei 19.00, zaterdag 14 mei 21.30, zondag 15 mei 16.50, maandag 16 mei 20.00, woensdag 18 mei 19.50

Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Op deze dag krijgt het huispersoneel elk jaar vrij voor familiebezoek. Jane is het dienstmeisje van een gegoede familie, die die dag traditiegetrouw gaat lunchen met vrienden. Jane gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul te ontmoeten. Hij is de zoon van die familievrienden. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

 ALI & AVA gaat in landelijke première op donderdag 12 mei 20.10. Verder te zien op vrijdag 13 mei 21.30, zaterdag 14 mei 19.10, zondag 15 mei 20.00, dinsdag 17 mei 20.00, woensdag 18 mei 20.10

Ali is een goedgehumeurde, betrokken huisbaas, Ava een Ierse lerares en alleenstaande moeder van vijf. Ze hebben een klik door hun gedeelde liefde voor muziek. De smaak van Ali verschilt echter enorm met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali. Een optimistische film, die zich afspeelt in een voormalige industriestad.

LUNANA, A YAK IN THE CLASSROOM is in voorpremière te zien op woensdag 18 mei 15.00

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

 DE ZAANSTREEK IN OORLOGSTIJD was de afgelopen vier weken telkens uitverkocht. Op zondag 15 mei 14.10 en zondag 22 mei 14.10 nog te zien, kaarten zijn nu nog te koop!

 In nooit eerder vertoonde, originele beelden uit de jaren 1939-1945 wordt de geschiedenis van onderdrukking en verzet in de Zaanstreek getoond. Maar u ziet ook de dagelijkse gang van zaken in de voormalige Zaangemeenten.

THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE is nog te zien op zondag 15 mei 19.50

Deze nieuwe documentaire brengt de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis in beeld. Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan hun laatste twee studioalbums. De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd. Een bijzondere bijdrage komt van hun vriendin Marianne Faithfull, met wie zij in het verleden veelvuldig samenwerkten.

 FABRIEKSKLASSIEKER: DEATH IN VENICE is te zien op zaterdag 14 mei 14.00

Componist Gustav von Aschenbach brengt de vakantie door in Venetië. Hij raakt in de ban van een beeldschone puberjongen, Tadzio, die met zijn ouders in hetzelfde hotel logeert. Ondertussen breekt er in de stad een cholera-epidemie uit. Von Aschenbach, geobsedeerd door de knul die hem nauwelijks een blik waardig keurt, besluit te blijven. NEDERLANDS ONDERTITELD!

Aansluitend om 16.50 is de documentaire THE MOST BEAUTIFUL BOY IN THE WORLD te zien over Björn Andrésen die als jonge puber gecast werd in de rol van Tadzio en zo een schoonheidsideaal werd.

 ROYAL OPERA HOUSE: HET ZWANENMEER is volgende week live vanuit Londen te zien op donderdag 19 mei 20.15

Dit klassieke sprookje beeldt de strijd uit tussen goed en kwaad en de poging om alles met liefde te overwinnen. De magie van de meren, bossen en paleizen wordt tot leven gebracht. De weelderige productie van Het Zwanenmeer van het Royal Ballet keert eindelijk terug op het podium, nadat de heropvoering in 2020 werd onderbroken door de sluiting van de theaters door de pandemie. Met het orkest van het Royal Opera House.

 DE LEESFABRIEK: THE SAINT OF THE IMPOSSIBLE is volgende week bij ons te zien op woensdag 25 mei 20.00

De Leesfabriek is terug! Op woensdag 25 mei vertonen we eenmalig The Saint of the Impossible, een verfilming van De heilige Antonio, het boekenweekgeschenk van Arnon Grunberg uit 1998. Filmjournalist en programmamaker Gerlinda Heywegen verzorgt een inleiding vooraf aan de film.

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.