Pennemes op zoek naar groene (dak)vrijwilligers

De daktuin van zorgcentrum het Pennemes in Zaandam bestaat al weer bijna drie jaar. In die tijd is de tuin uitgegroeid tot een vast gegeven in de woonomgeving van de bewoners van de zorginstelling en zijn er al heel wat bijzondere activiteiten gehouden en hebben er heel veel ontmoetingen plaats gevonden tussen de bewoners en de buurt. Vaak loopt jong en oud gezellig gezellig door elkaar heen tussen de kippen en de konijnen en de vele dakvrijwilligers. 

Er is al veel gebeurd en er worden natuurlijk steeds weer nieuwe plannen gemaakt. Een tuin moet groeien, en dat geldt ook voor een daktuin.

Zo zijn dit jaar de dierenverblijven helemaal opgeknapt en verbeterd, er is veel nieuwe aanplant, en is men nu bezig om de hele entree te verfrissen. Eerst aan de buitenkant, maar in de wintermaanden gaat ook de binnenkant er aan geloven.

De daktuin is natuurlijk niet het enige groen van het Pennemes, er zijn dan ook redelijk wat vrijwilligers en bewoners bezig in het groen rondom en boven de zorginstelling.

Toch is het Pennemes evengoed naar leuke vrijwilligers die ons team willen versterken.

Het gaat hierbij vooral om mensen die groene handen hebben en willen meehelpen bij het bijhouden en onderhouden van het groen op de daktuin, de binnentuin, en het groen rond de gebouwen. Ook is men naarstig op zoek naar iemand die de kippen (en konijnen)boer kan helpen met het verzorgen van de dieren. Hiervoor is het wel belangrijk dat je in ieder geval een soort basiskennis hebt over de verzorging van dieren.

Werken in een groene omgeving is niet alleen erg leuk maar ook heel gezond. De groene (dak)vrijwilligers hebben dan ook veel plezier met elkaar en het groen. En die gezelligheid delen ze graag.

Mocht je interesse hebben om mee te helpen in het groen, laat dat dan weten via een mailtje naar  vrijwilligers@pennemes.nl