Open inschrijving voor het Jan Pasveerconcours 2021

Vanaf vandaag kunnen Zaanse amateurmuzikanten zich inschrijven voor het Jan Pasveerconcours 2021. Was het concours voorheen alleen toegankelijk voor muziekleerlingen van docenten uit het FluXus-netwerk, vanaf dit jaar kan elke amateurmuzikant uit de Zaanstreek inschrijven.

Het concours is voor solisten en ensembles tot en met vier personen, alle leeftijden en alle genres! Op www.fluxus.nl/voor-jou is het reglement met alle voorwaarden te vinden. Inschrijven kan tot uiterlijk 30 april 2021 via een online inschrijfformulier, maar de verwachting is dat de limiet van 75 inschrijvingen al snel zal worden gehaald.

Online voorronde

Meedoen aan de voorronde voor het Jan Pasveerconcours gaat dit jaar online op basis van een video die de deelnemer instuurt of eventueel bij FluXus opneemt vóór 15 mei 2021. In het reglement staan alle vereisten. Ook is er een regeling voor deelnemers die pianobegeleiding nodig hebben.

De jury bestaande uit Mathieu van Bellen, Joop van Deuren (voorzitter), Margriet Eshuijs, Daniel Lanthier, Henk Ummels en Erika Waardenburg beoordeelt elke video-inzending individueel op de punten zoals die terug zijn te vinden in het reglement. In de finale is plaats voor 9 tot 11 deelnemers en alle deelnemers ontvangen een juryrapport.

Live finale
Uiterlijk 25 mei wordt op de FluXus site bekend gemaakt wie in de live finale van zaterdagmiddag 29 mei speelt. Deze plaatsvinden in de Pasveerzaal met beperkt publiek en wordt tevens gestreamed op het YouTube-kanaal van FluXus. Cultuurwethouder Annette Baerveldt is aanwezig om de Jan Pasveerprijs uit te reiken. Deze bestaat uit een plaquette gemaakt door Enric Adsera Riba en een cheque van 500 euro van de gemeente Zaanstad bestemd voor de verdere talentontwikkeling van de winnaar.

Publieksprijs

Vanaf 25 mei is de voorronde-video van alle finalisten tevens te vinden op YouTube. Het publiek kan hier middels de bekende YouTube-duimpjes aangeven wie zij de beste vinden. Degene met de meeste ‘likes’ wint de publieksprijs.

Over het Jan Pasveerconcours

Al tientallen jaren organiseert FluXus jaarlijks een muziekconcours vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer. Het concours is in het leven geroepen om de verdere talentontwikkeling bij muziekleerlingen te stimuleren. Dat wordt twintig jaar na dato breder getrokken naar alle amateurmuzikanten uit de Zaanstreek. Het concours is daarnaast is het een goede gelegenheid om podiumervaring op te doen.