NL.DOET 2020: Het groen van het Pennemes helemaal klaar voor de lente

Maart is niet alleen de maand dat de Lente zal beginnen, het is ook altijd de maand waarin het Pennemes weer gaat uitpakken met allerlei leuke en gezonde activiteiten in het groen van deze zorginstelling. Traditioneel begint dat met de twee NL.doet dagen op 13 en 14 maart.

Wanneer: Vrijdag 13 maart: 10:00 – 16:00 en Zaterdag 14 maart: 13:00 – 16:00

Zorgcentrum Pennemes te Zaandam is een groene oase in de buurt. Met een weelderige binnen en buitentuin en een uitgebreide daktuin. Met Nl.doet gaan we ervoor zorgen dat al dat groen helemaal klaar is voor de lente, zodat bewoners en omwonenden weer volop kunnen genieten. Op de al reeds genoemde daktuin gaan we op zaterdag voor  een aantal plekken langs de hekken mooie houten schotten maken en bevestigen. Hierop zullen een aantal afbeeldingen komen met als thema; de oude boerderij, om het buitengevoel van de bewoners nog meer te bevorderen.

Vrijdag gaan wij aan de slag met de binnentuin, deze dag zal om 10:00 beginnen. Zaterdag gaan wij de daktuin lenteklaar maken en daar ook de schotten bevestigen.

Deze dag begint om 13:00.

Op beide dagen beginnen we met koffie en een broodje in de foyer. Naast de ingang op de bloemgracht 95. Omdat deze nog verbouwd wordt kun je het beste via de ingang op de hoek van Pennemes/kleinsorgisstraat (Pennemes) binnenkomen.

Dus heb je zin om lekker in het groen bezig te zijn, een leuke dag te hebben of eens te zien wat er nou allemaal gebeurd in het Pennemes, meld je dan aan.

Dat kan via: www.nldoet.nl.  Als je zoekt op Zaandam kom je de klus vanzelf tegen.

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!