Nieuw bij FluXus: orkest voor startende muziekleerlingen

Wie nog maar net bij FluXus op muziekles zit, kan vanaf nu meedoen met een heus orkest: het Starters Orkest geleid door fagottiste Dymphna van Dooremaal. Repetities zijn iedere woensdag van 15.30 tot 16.15 uur in de FluXus Muziekschool op de Westzijde 148 in Zaandam.  FluXus vindt het belangrijk samenspel te motiveren, omdat het naast leuk ook erg leerzaam is.

 Door samen te spelen met anderen, hoor je naast je eigen instrument ook allerlei nieuwe klanken en leer je veel nieuwe muziekstukken kennen, naar elkaar luisteren, plezier maken, een orkest vormen en toewerken naar een echt concert. Iedereen die nog maar net is begonnen op een instrument kan meedoen, de muziek wordt namelijk aangepast en bestaat uit noten die op muziekles al zijn aangeleerd.

 Dymphna van Dooremaal

Het Starters Orkest wordt geleid door Dymphna van Dooremaal. Zij is fagottiste in het Nederlands Philharmonisch Orkest en geeft fagotles bij FluXus. Zelf werd ze op 12-jarige leeftijd lid van het Hofstads Jeugd Orkest. Dymphna: “Ik heb daar een fantastische tijd gehad samen met een heleboel andere kinderen, door samen muziek te maken, naar elkaar te luisteren en naar uitvoeringen toe te werken. Dat wil ik graag doorgeven aan de starters van dit orkest.”

Kom een keer kijken!

Wees welkom om een keer te komen kijken. Een eerste proefles is gratis, dus neem je instrument gelijk mee. Zoek voor meer informatie op fluxus.nl/voor-jou op #SamenMuziek, bel met 075 635 61 11 of mail naar klantenservice@fluxus.nl.