Museum Zaanse Tijd maakt zich op voor een nieuw begin

Tweeëneenhalve mand zijn de musea dicht geweest, maar op 1 juni gaan ze weer open. Museum Zaanse Tijd heeft de sluitingsperiode aangegrepen om zich op te maken. Hebt u de laatste tijd het intieme museum op de Zaanse Schans nog van binnen gezien? Het wordt steeds mooier. Vorig jaar ging de historische Zaanse woonkamer voor het publiek open. In die kamer zie je de geschiedenis van de Zaanse klokkenindustrie.

Nu is de rijk ingerichte Zaanse pronkkamer klaar, waarin de mooiste Zaanse en Amsterdamse klokken uit de Gouden Eeuw staan. Waar kwam die rijkdom vandaan en wat heeft dat met tijd te maken? Onze klokken hebben heel wat meegemaakt en allerlei verhalen te vertellen.

Het museum verwacht een intensieve periode. De veiligheid van de bezoekers en de medewerkers vergt veel aandacht. We hebben extra mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Daarom maken we graag kennis met mensen die ons team willen versterken. Elke leeftijd is welkom, als u open staat voor iets nieuws. U hoeft niets over klokken te weten, zolang u het leuk vindt om contact te maken met mensen van allerlei herkomst. Een redelijke beheersing van het Engels is mooi meegenomen.

Als u zich aangesproken voelt, neem dan contact op. Een vergoeding voor uw uren behoort tot de mogelijkheden.

 

Contactgegevens

Museum Zaanse Tijd      www.mnuurwerk.nl

Carel Hofland                    directeur@mnuurwerk.nl

                                               06-48185114