Museum Zaanse Tijd krijgt schenking van Vereniging Rembrandt en Turing Foundation

Een maand geleden hebben we een nieuwe presentatie van onze mooiste Zaanse en Amsterdamse staande klokken aangekondigd. De presentatie “Handel in de Tijd” is gesitueerd in de salon van een welvarende Zaanse burgerfamilie. De Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation hebben onlangs uit waardering voor de presentatie “Handel in de Tijd” een schenking van €10.000 gedaan.

Directeur Carel Hofland: “Nederland heeft een luisterrijke geschiedenis op het gebied van handel èn van tijdmeting. Daaraan hebben we onze mooiste Hollandse staande klokken te danken, die pronken met mechanieken en speelwerken. Hiermee brengen we die geschiedenis tot leven in een prachtig historisch interieur. Zonder de schaduwkant van deze welvaart te vergeten laten we nu opnieuw zien hoe sprekend en rijk onze Nederlandse collectie is.”

De Vereniging Rembrandt is deze actie begonnen om musea extra steun te geven voor het inrichten van een presentatie uit de eigen collectie in de maanden na de heropening. Zo kunnen de musea laten zien hoe interessant, rijk en verrassend onze Nederlandse collecties zijn. In de presentatie dient het belang van deze kunstwerken duidelijk te worden.

Op de foto zien we één van de prachtige klokken in de presentatie “Handel in de Tijd”, van de hand van Jan de Vries uit Oost-Zaandam. De klok laat een bewegende scene zien van een dame op een schommel voor een landhuis.