Molenfietsroute op Zaanse Molendag

Tijdens Zaanse Molendag op zaterdag 28 september kunt u de Zaanse molens met de fiets bezoeken. De fietsroute oost is 32 kilometer lang en voert vanaf De Bleeke Dood in Zaandijk, naar De Koker in Wormerland, De Vlijt in het Twiske, Het Pink in Koog om weer uit te komen bij De Bleeke Dood.  Deze route voert ook langs de molens op de Kalverringdijk.

Voor de minder getrainden is er de fietsroute west van 21 kilometer, die begint bij De Schoolmeester in Westzaan en voert langs De Paauw in Nauerna, De Held Jozua in Zaandam, De Bleeke Dood in Zaandijk om weer uit te komen bij De Schoolmeester.

De fietsroutekaart met de stempelkaart (die alleen geldig is op 28 september) is in de week voorafgaand aan Zaanse Molendag te koop bij molen De Huisman aan de Kalverringdijk en bij de Allemanja, Guisweg 19 in Zaandijk. Op de dag zelf zijn route- en stempelkaart bovendien te koop bij De Schoolmeester en De Bleeke Dood, de start- en eindpunten van beide routes. Als lid van De Zaansche Molen betaalt u € 2,50; niet leden betalen € 10.-. En iedereen die een volle stempelkaart inlevert, krijgt een prachtig én praktisch cadeautje.