MEGA Regenboogvlag voor Zaanstad

Tientallen Zaankanters hebben via Crowdfunding gul bijgedragen aan een inzamelingsactie voor een MEGA Zaanse Regenboogvlag voor de aanstaande Zaans Regenboogparade op 20 juni tijdens ZaanPride. Het bedrag van vijfhonderd euro is al na een week bereikt. Heel toepasselijk op Valentijnsdag. Het is een mooi geschenk en blijk van verbondenheid en solidariteit vanuit de Zaankanters bij ZaanPride en de LHBTIQ+ gemeenschap. De kleuren op de vlag staan voor liefde, respect, vrijheid, acceptatie, gelijkwaardigheid en trots.

Tijdens de opening van de Zaanse Regenboogweek op 13 juni zal de  vlag op speciale wijze worden onthuld aan de Zaan. Die dag varen we met passagiersschip de Zaanprinses van Wormerland naar Zaandam. Onderweg langs de Zaanse Schans zal bij molen De Bonte Hen de officiĆ«le opening plaatsvinden van ZaanPride 2020. Hier zal de vlag op unieke wijze worden onthult. De vlag zal daarna op zaterdag 20 juni worden meegedragen dwars door het centrum van Zaanstad tijdens de eerste Zaanse Regenboogparade ooit door o.a. onze ambassadeurs en jongeren.

Stichting de Zaanse Regenboog en vrijwilligers van ZaanPride zijn vanzelfsprekend zeer verheugd over deze blijk van support voor ZaanPride.

Zaandam, 14-2-2020