Kunstschilder Bert Maurits geeft nu ook les in Zaandam

De Haarlemse kunstschilder en docent schilderkunst Bert Maurits geeft sinds kort zijn workshops schilderen ook in Zaandam. Elke donderdagmiddag geeft hij een schildercursus bij centrum voor de kunsten FluXus in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde. Er wordt geschilderd met acrylverf en er zijn nog enkele plekken vrij. Inschrijven en informatie via https://www.fluxus.nl/cursussen/schilderen-met-acryl/

Bert Maurits studeerde af aan de Haagse kunstacademie (KABK) met als specialisatie tekenen en schilderen. Als kunstschilder werkt hij gestaag aan een groeiend oeuvre, waarmee hij regelmatig in de regio maar ook landelijk, exposeert. Elke donderdagmiddag geeft hij een schilderlessen bij FluXus. Bert: “Het goede nieuws is dat ik nog plek heb. Zet je fantasieën op doek en laat die creatieve geest los.” Er wordt geschilderd met acrylverf en de onderwerpen variëren van stilleven en landschappen tot portretten.

Van beginnend tot gevorderd
Zowel beginnende als gevorderde schilders zijn op hun plek in de cursus van Bert: “Deze workshops zijn niet alleen een mooi vertrekpunt om te gaan schilderen, ze helpen je ook op weg om je eigen stijl te ontwikkelen. Verder word er veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de kunst, de verschillende stromingen en leer je nieuwe technieken. Dus aarzel niet, laat die kwasten maar rammelen en schrijf je in. Twijfel je nog? Doe dan mee met een (gratis) proefles!”