KSK met Monet door de (Zaan)bocht

De Stichting Monet aan de Zaan staat o.a. met haar schildermanifestatie “Monet Art Festival” op 6 en 7 juli a.s. stil bij het feit dat de beroemde kunstschilder Claude Monet bijna 150 jaar geleden in Zaandam neerstreek om inspiratie op te doen. Zodoende omvat het programma onder andere een schilderwedstrijd op diverse locaties in Zaanstad.

Mariëtte, eigenares van speciaalzaak ’t Kwassie in Wormerveer, greep die gelegenheid aan om samen met collega winkeliers in de Zaanbocht iets soortgelijks op te zetten. Leden van de Krommenieër Schilderskring KSK’80 werden bereid gevonden om op 6 juli in de Zaanbocht te komen schilderen en tekenen.
Creatief bezig zijn is Zaankanters eigen. Zo is ook dit project door het creatief combineren van
initiatieven van de grond gekomen. De Stichting Monet aan de Zaan nam de eerste stap, ’t Kwassie met collega’s de tweede en de KSK sloot als derde partij daarbij aan door de Zaanbocht op te nemen in hun buitenschilderprogramma voor de zomer. Als gevolg bevolken straks rond 20 kunstenaars dit winkelgebied om deze typisch Zaanse locatie op doek of papier vast te leggen. Precies zoals Monet dat 150 jaar geleden deed. De creaties van die dag brengt ’t Kwassie in haar winkel bijeen zodat mensen er ook na afloop van kunnen komen genieten.