Inspiratiesessie make-up artist Stefan binnenkort online

Op 30 december om 20.00 uur gaat de inspiratielezing van Remy Stefan in première op het Youtubekanaal van FluXusZaanstad. Deze gepassioneerde make-up artiest uit Wormerveer kreeg landelijke bekendheid door zijn deelname aan het programma GlowUp: the Next Dutch Make-up Star.

De opnames, gemaakt door de Filmwerkgroep, vonden op 25 november plaats in de broedplaats de Hellema. Voor een klein publiek vertelde hij hoe het allemaal begon. Als kind startte hij met musicallessen bij FluXus en maakte daar kennis met theatermake-up en grime. Vanuit daar is de interesse gegroeid, vooral het creatieve aspect.

Remy: “Ik kan niet tekenen, ik kan niet beeldhouwen, maar make-up kan ik wél en daar ben ik in door gegaan.” Zijn deelname aan GlowUp en de worsteling met zijn perfectionisme blijft niet onbesproken. Hij heeft geleerd de knop om te kunnen zetten tijdens zijn werk. “Gewoon gaan en het beste geven wat je hebt,” is het devies volgens Remy. Over zijn ambities voor de toekomst zegt hij: “Al kan het lang duren, als je er veel tijd, aandacht en liefde in steekt dan komt het goed…het gaat me lukken.”

Om meer mensen te inspireren met het verhaal van Remy Stefan heeft FluXus voor een online inspiratiesessie gekozen, die vanaf 30 december 20.00 uur te bekijken is op het YouTube-kanaal FluXusZaanstad.

Meer inspiratie

De volgende FluXus Inspiratielezing is op 21 april 2022. Piet Kemper, de molenaar van verfmolen De Kat, neemt je dan mee in de wereld van pigmenten: de kleurstoffen die worden gebruikt voor het kleuren van allerlei materialen zoals verf. Houd voor meer informatie over deze inspiratielezing de FluXus-site in de gaten.