Het Amsterdam Collectief exposeert in Het Weefhuis

Zou het dan eindelijk gaan lukken om weer een expositie in Het Weefhuis te bezoeken? We hopen het van harte. In het weekend van 24 en 25 april wordt in Het Weefhuis de expositie van het Amsterdam Collectief verwacht. Het Amsterdam Collectief bestaat uit Lotte Avéres, Simone Bosch, Ada Breedveld, Els Enschedé, Thérèse van Gelder, Claudia Roodheuvel en Liliane Top.

Deze zeven kunstenaars vertegenwoordigen met elkaar vier disciplines. Er zullen schilderijen en aquarellen, foto’s, beeldhouwwerk, keramiek en sieraden te zien zijn. Dit weekend is Het Weefhuis een Kunstwarenhuis met een grote verscheidenheid aan kunstwerken voor een aantrekkelijke prijs, een kleine ‘affordable art fair’, zoals zij het zelf noemen.

Ada Breedveld, Simone Bosch en Thérèse van Gelder exposeren schilderijen. Breedveld is bekend van haar vrouwenschilderijen: “In mijn schilderijen laat ik de vrouw zien in groot formaat. Zij staat voor de liefdevolle moeder, voor de vrouw die troost biedt!”

Simone Bosch schildert wat zij noemt ‘de magische aspecten van de natuur’. Zoals bloemen: “Ik beschouw bloemen als mysterieuze eilandjes van volmaaktheid en stil geluk. En Thérèse van Gelder schildert naar de natuur, “Voor mij is de natuur een onuitputtelijke bron.”

Daarnaast zijn er beelden, sieraden en fotografie. De beelden van Lotte Avéres zijn lichamen in een moment van gestolde beweging. “Lichaamstaal, die spreekt door de spanning, die voortkomt uit beweging, van het lichaam.”

De beelden van Liliane Top, vervaardigd in porselein en klei, tonen ons de verloren generatie in Kaapstad, hun contouren, letterlijk en figuurlijk gevormd door hun enige bezit: een deken.

Els Enschedé fotografeert objecten binnen en buiten en in scène gezette taferelen. De kijker weet niet direct wat hij ziet. Zijn het beelden over elkaar of is het een weerspiegeling? Sommige foto’s zijn beschilderd, waardoor het beeld versterkt of veranderd wordt.

De sieraden van Claudia Roodheuvel zijn niet te vangen onder één noemer of één stijl. Zij gebruikt veel verschillende materialen. Door hergebruik krijgen oude sieraden en kralen weer een nieuw leven. Bij haar huidige project maakt zij gebruik van glas uit zee en zilver.

De expositie is op zaterdag 24 april en zondag 25 april te bezichtigen van 11:00 tot 17:00 uur. Voor informatie en enkele afbeeldingen van deze expositie kunt u kijken op de website van Het Weefhuis: www.hetweefhuis.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/. We raden bezoekers sterk aan de website en expositieagenda in de gaten te houden omdat er zich altijd (noodzakelijke) wijzigingen kunnen voordoen.