Heel Juni ‘Iktoon de Zaanstreek’

Woensdag 1 juni gaat de Zaanse editie van de landelijke amateurkunstmaand iktoon van start. Een maand waarin de Zaanse amateurkunst zich middels tientallen activiteiten toont. Een overzicht vind je op fluxus.nl/agenda. De hele maand is er van alles te zien, doen en te beleven.

Er zijn tal van exposities te bezoeken, zoals ‘de Toekomst is Paars’ in de Bieb in Krommenie en een textielexpositie door maakplek Eindeloos Textiel in de oude Verkadefabriek (Westzijde 182B) in Zaandam. Ook staat er weer een ‘Muziek op de Gracht’ op de agenda voor zaterdag 11 juni. Traditiegetrouw is de aanwezigheid van iktoon op de Zaanse Kinderboekenmarkt op zondag 26 juni. Op diezelfde dag kun je genieten van het eerste concert New Moon

Mini-opera De Zaanmeermin

Op 24, 25 en 26 juni 2022 sluit de amateurkunstmaand groots af met de mini-opera ‘De Zaanmeermin’ in  Cultureel Centrum de Bullekerk. De voorstelling wordt uitgevoerd door veel Zaans amateurkunsttalent. ‘De Zaanmeermin’ staat onder muzikale leiding van Zaanse operaster Sam Eggenhuizen, bekend van het tv-programma ARIA van omroep MAX en Sanne Vleugels van Stichting Prima Donna’s.

Toetje

Als toetje op amateurkunstmaand, komt op zondag 3 juli Gluren bij de Buren terug naar Zaanstad. FluXus ondersteunt dit grootste kleinschalige amateurpodiumkunsten-festival van Nederland. Tijdens het festival vinden er, verspreid over de hele gemeente, tussen 13.00 en 18.00 uur optredens plaats die gratis toegankelijk zijn.

Over iktoon de Zaanstreek

In juni 2022 wordt heel Nederland het podium voor amateurkunstenaars met de landelijke campagne ‘iktoon’. In de Zaanstreek wordt ‘iktoon’ geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. Onder de noemer ‘iktoon de Zaanstreek’ laat FluXus graag zien hoe creatief en actief amateurkunstenaars in onze streek zijn. Voor een volledig overzicht van de amateurkunstactiviteiten in iktoonmaand juni kun je terecht op fluxus.nl/agenda/iktoon-de-zaanstreek/.