FluXus Thuis: creatieve workshops online

Je creativiteit ontdekken en ontwikkelen kan nu ook vanuit huis. Nu haar locaties tijdelijk zijn gesloten, lanceert het Zaanse centrum voor de kunsten FluXus het online platform FluXus Thuis. Via www.fluxus.nl/thuis vind je korte workshops op het gebied van beeldende kunst, media, dans, theater, schrijven en muziek. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Onder de noemer FluXus Thuis worden de komende weken regelmatig nieuwe online workshops gepubliceerd. De workshops worden gemaakt door kunstdocenten uit het netwerk van FluXus, die ook hun lessen tijdens de Corona-crisis veelal online voortzetten.

Iedereen kan meedoen

Directeur Otto Berg: “Aan huis gebonden zijn vanwege de Corona-crisis biedt ook kansen. Je hebt nu misschien meer tijd om de creatieve talenten in jezelf te ontdekken of verder te ontwikkelen.

FluXus komt daarom de komende weken met creatieve workshops online.  Voor kinderen, voor volwassenen, voor ouderen of juist activiteiten om samen te ondernemen. Je hebt er geen voorkennis of speciale materialen voor nodig: iedereen kan meedoen, gewoon thuis!”

Cultuuronderwijs Thuis
Op hetzelfde platform brengt FluXus Onderwijs ook online lesmateriaal voor leerkrachten en thuisonderwijzers bij elkaar. Samen met kunstvakdocenten en culturele instellingen selecteert FluXus Onderwijs wekelijks het mooiste online materiaal voor leerkrachten, ouders, leerlingen en ouders mét hun kinderen.

24creatief

De online workshops van FluXus zijn ook terug te vinden op het platform 24creatief.nl. OCK (Vereniging Overleg Cultuurparticipatie en Kunsteducatie Noord-Holland), een collectief van 23 Noord-Hollandse kunstenscholen, ontwikkelde dit nieuwe online platform voor iedereen die thuis lekker creatief bezig wil zijn