FluXus Animation Film Festival gaat door

Zaterdag 31 oktober 2020 vindt de tweede editie van het FluXus Animation Film Festival (FAFF) plaats. In Filmtheater De Fabriek kun je deze zaterdag terecht voor (korte) animatiefilms voor volwassenen. Binnen de categorieën ‘Internationaal’, ‘BeNeLux’ en ‘Alle leeftijden’ worden selecties getoond uit de honderden internationale inzendingen.

FAFF projectleider Linda Willemszoon: “Het zal een speciale editie worden door de strikte maatregelen waaraan we ons moeten houden. Maar niet minder leuk, dat beloven we! Tussen de vertoning per categorie door kun je in de zaal meedoen aan een interactieve workshop en aan het eind bepaalt de kijker welke film er een award verdient.” De award werd dit jaar wederom ontworpen door de jongeren van het FluXus ProductieTeam. Dit keer onder leiding van docente edelsmeden Sacha Ofman.

Om festivalbezoekers zo veilig mogelijk te laten genieten, speelt het festival zich hoofdzakelijk in de filmzalen af. Daar wordt elke filmcategorie één keer vertoond met tussendoor een interactieve workshop. Het inpandige café De Fabriek is vanaf de middag open voor een hapje en een drankje!

Alle leeftijden
FAFF is het eerste en enige animatiefilmfestival in de Zaanstreek en wil de bezoeker kennis laten maken met een onderbelichte filmtechniek, namelijk animatiefilm voor volwassenen. Artistiek leider Jorn Leeuwerink: “Veel mensen denken bij animatie aan Disney en kinderfilms. We laten zien dat achter dit genre veel meer moois schuil gaat dan dat je wellicht zult denken. We haken in op de Zaanse maakindustrie en letten in de selectie van films op artistieke en kunstzinnige toepassingen van de verschillende animatietechnieken.”

 

De categorie ‘Alle leeftijden’ is daarnaast ook leuk voor kinderen. Productie-coördinator Anne Meijer: “Vorig jaar merkten we dat er toch nog aardig wat ouders met kinderen op ons festival af kwamen. We hebben ervoor gekozen om, ondanks onze volwassenen doelgroep, ook een ‘Alle leeftijden’ programma te maken zodat we ook kinderen bijzondere animatiefilms kunnen laten zien.”

Kaartverkoop gestart
Er is voor deze editie van het FluXus Animation Film Festival een zeer beperkt aantal plekken. Koop je kaartje dus bijtijds via de website van Filmtheater De Fabriek (de-fabriek.nl). Voor het hoofdprogramma voor volwassenen zijn passe-partouts beschikbaar en voor het kinderprogramma ‘Alle leeftijden’ zijn losse tickets te koop. Bij binnenkomst vragen we je enkele gegevens achter te laten, zodat we contact kunnen zoeken mocht dat vanuit het oogpunt van gezondheid nodig zijn. Hou voor eventuele aanpassingen van het programma goed de FAFF-website (faff.nl) en social media kanalen in de gaten.