Films in De Fabriek speelweek 14 t/m 20 april

Vanaf donderdag 14 april een nieuwe speelweek met vier landelijke premières en twee mooie specials (waarvan een al helemaal uitverkocht). In première: twee totaal verschillende Nederlandse films, ieder op zijn eigen manier indrukwekkend. Met mes is een kleurrijke mediasatire, Along the Way een migrantenverhaal op basis van het verhaal van een Afghaanse tiener tweeling die min of meer zichzelf speelt.

Het Iraanse A Hero is de nieuwe film van dubbele Oscarwinnaar Asghar Farhadi (o.m. A Seperation) die ons opnieuw een fascinerend moreel drama voorschotelt én The Sparks Brothers is een documentaire over de gelijknamige band die door velen bewonderd wordt en nog meerderen totaal over het hoofd wordt gezien.

Qua specials vieren we de terugkeer van KunstFilmFabriek: The Lost Leonardo over een verloren gewaand schilderij van Leonardo da Vinci, zoals vanouds met een inleiding van Artzaanstad directeur Marc Aijtink. De Zaanstreek in oorlogstijd is deze week ook te zien maar al volledig uitverkocht, ook de extra ingelaste voorstelling van volgende week is al uitverkocht. Kaarten zijn er nog wel voor zondag 1 mei!

MET MES gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 15 april 19.10, zaterdag 16 april 21.40, dinsdag 19 april 20.10, woensdag 20 april 20.10

Spelshowpresentatrice Eveline wil een zinvoller leven, Yousef wil een gave zonnebril. De twee kunnen niet méér van elkaar verschillen. Toch kruisen hun wegen elkaar, wanneer Yousef de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen.

ALONG THE WAY gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 15 april 21.30, zaterdag 16 april 16.40, maandag 18 april 20.10

Op de grens van Turkije en Iran raken de 19-jarige Afghaanse tweelingzussen Zahra en Fatima hun familie kwijt. Om te overleven in een vijandige wereld van mensensmokkelaars en drugsdealers komen zij voor dilemma’s te staan die hun relatie en hun geweten zwaar op de proef stellen.

 A HERO gaat in landelijke première op donderdag 14 april 19.50. Verder te zien op vrijdag 15 april 21.10, zaterdag 16 april 16.00, zondag 17 april 16.30, maandag 18 april 19.50, dinsdag 19 april 19.50, woensdag 20 april 14.50

Tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi laat zien dat niets zo simpel is als het lijkt. Rahim zit in de gevangenis wegens een schuld. Tijdens een kort verlof verloopt een plan om aan zijn schuld te kunnen voldoen niet zoals gepland, maar het levert hem onverwacht grote bekendheid op. Terwijl hij uitgroeit tot lokale held, stapelen de misverstanden zich op en zijn vrijheid lijkt verder weg dan ooit.

 THE SPARKS BROTHERS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 15 april 18.50, zaterdag 16 april 16.00, zondag 17 april 19.50

Hoe kan een rockband tegelijkertijd succesvol, ondergewaardeerd èn enorm invloedrijk zijn en toch door velen over het hoofd worden gezien? Maak een muzikale reis met de broers Ron en Russell Mael door vijf bizarre en bijzondere decennia van Sparks: de favoriete band van jouw favoriete band.

 DE ZAANSTREEK IN OORLOGSTIJD is voor zondag 17 april en zondag 24 april al helemaal uitverkocht, houd de website in de gaten voor evt. vrij te komen kaarten. Een extra voorstelling (niet in aanwezigheid van de makers en zonder inleiding van Frans Hoving) is te zien op zondag 1 mei 14.10!

Filmmaker Robert van Tellingen en publicist Erik Schaap vertellen aan de hand van veelal nooit eerder vertoonde, originele beelden uit de jaren 1939-1945 de geschiedenis van onderdrukking en verzet, maar tonen ook de dagelijkse gang van zaken in de voormalige Zaangemeenten.

KUNSTFILMFABRIEK I.S.M. ARTZAANSTAD: THE LOST LEONARDO is te zien op donderdag 14 april 20.00

2005, een olieverfpaneel met een afbeelding van Christus trekt de aandacht van twee kunsthandelaren. Achter de slordige restauratie menen ze de hand van een meester te zien. Een onwaarschijnlijk verhaal over de Salvator Mundi, het duurste schilderij ooit verkocht. Marc Aijtink, directeur van ArtZaanstad, houdt bij The Lost Leonardo een inleiding.

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–