Filmprogramma De Fabriek

Deze week drie landelijke premières, een kinderactiviteit bij een lovend ontvangen animatiefilm en we blikken alvast vooruit naar volgende week en de kerstperiode. In première deze week Ammonite met Kate Winslet en Saoirse Ronan, twee actrices op maat in deze historische romance in een Engelse kustplaats. Kom hier dat ik u kus, naar de succesvolle roman van Griet Op de Beeck en de komische en ontroerende documentaire The Mole Agent over eenzaamheid onder ouderen.

De kinderactiviteit aanstaande zondag 13 december is bij de Ierse animatiefilm Wolfwalkers, door Time Magazine afgelopen week nog uitgeroepen tot een van de beste films van 2020. In de kinderactiviteit gaan we deze week aan de slag met het maken van koelkastmagneten van de hoofdpersonen in deze betoverende film. Aanmelden van tevoren is noodzakelijk vanwege het beperkt aantal plaatsen! Meld je aan via kinderfilmdefabriek@gmail.com

Volgende week zondag 20 december een extra kinderactiviteit vanwege de kerstvakantie bij een nieuwe kinderfilm: Maak je eigen stop-motion film! De film die we die dag laten zien is Calamity, Als voorbeeld heeft onze kinderactiviteitleidster van die dag Rosa alvast een leuke video gemaakt, zo kan jouw film er ook uitzien!

Met kerst hebben we een mooie passende verrassing in petto! De Notenkraker van The Royal Ballet op film. Een traditie voor velen, maar nu de theaters en schouwburgen gesloten zijn, nu alsnog de kans om dit prachtige ballet met de muziek van Tchaikovsky te zien, bigger than life dan ooit!