Exposeren op Zaanse UITmarkt? FluXus biedt amateurkunstenaar TENToonstelling

De Zaanse UITmarkt, zaterdag 7 september 2019 op de Rozengracht in Zaandam, laat niet alleen optredens van professionals, maar ook van amateurkunstenaars zien. FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad, draagt daar haar steentje aan bij en niet alleen op de twee podia. Onder de titel TENToonstelling stelt FluXus de gereserveerde dubbele pagodetent beschikbaar voor een Zaanse (beeldende) amateurkunstenaar die haar of zijn werk aan het grote publiek wil tonen.

Geïnteresseerde kunstenaars zijn van harte uitgenodigd eind mei hun idee voor de TENToonstelling op de Zaanse UITmarkt te pitchen. FluXus stelt de tent – het blanco canvas – beschikbaar en zal waar mogelijk helpen bij de inrichting en uitvoering. De pitch staat open voor alle kunstvormen: van traditioneel en ambachtelijk tot installaties, performance art, interactief en digitaal. Het thema van de 2019 editie van de Zaanse UITmarkt is ‘water’.

Pitchen kan op dinsdag 21 en 28 mei of vrijdag 24 mei.  Je krijgt 15 minuten op de jury te overtuigen. Maak vóór 17 mei een afspraak voor een pitch door je op te geven bij FluXus coördinator Beeldende kunst en Digitale media Linda Willemszoon, lwillemszoon@fluxus.nl. Geef daarbij aan of je nog hulpmiddelen zoals een scherm nodig hebt om je idee te kunnen presenteren.