Zijlstra | Waterman

Datum/Tijd
za 14-04-2018
20:30 - 22:40 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Zijlstra_Waterman_(c)Bart Homburg_1718.jpg

Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van zijn band met de grootste muzen van Jeroen Zijlstra: de zee, de kerk, de kroeg en de liefde. Zijn vertrouwde muzikanten begeleiden hem op saxen, piano, toetsen, bas en contrabas, drums en percussie.

Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als improviserend musicus scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan. Zijlstra zeilt langs de theaters, zichzelf begeleidend op piano, toetsen en gitaar, immer in gezelschap van zijn vertrouwde jazztrompet.

Jeroen Zijlstra is onder meer bekend van het lied Durgerdam slaapt (Annie M.G. Schmidt-prijs). Voor zijn gehele oeuvre ontving Jeroen Zijlstra in 2014 de Dirk Witte Prijs.

De pers over Zijlstra:
Beste jazz-kleinkunst band van Nederland” – Theaterkrant (****)
“Zilte liedjes met verre horizonten en de geur van diesel, die in beeldende bewoordingen het water en het land beschrijven.” – NRC (****)

Meer info