Zaanse Triathlon bij De Zaanse Golfclub in Wijdewormer

Datum/Tijd
za 15-07-2023
16:00 uur

Locatie
Zaanse Golf Club
Zuiderweg 68
1456 NH Wijdewormer

Categorieën


AZVD is van origine een kleinschalige (Assendelftse) dorpsclub. Ooit nauw verbonden met het plaatselijke zwembad De Dolphijn. Nu benut de club het uitermate geschikte complex van De Zaanse Golfclub in Wijdewormer.
De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de waterpolosport en triathlonsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. In dat kader is het goed om te weten dat de club op 15 juli in samenwerking met De Zaanse Golfclub en RunX Zaandam weer De Zaanse Triathlon zal organiseren.
De wedstrijd is recreatief van aard, mede door de afstanden 500 meter zwemmen, 22km fietsen en 5km hardlopen en zeer laagdrempelig. De aanvang voor zowel individueel als teams is 16:00 (terrein open 14.00 uur). Inschrijven is nog steeds mogelijk via www.triathlonbond.nl.
Zwemmen
Bij het zwemmen is een badmuts verplicht. De watertemperatuur bepaalt of een wetsuit toegestaan is. De organisatie geeft aan wat de temperatuur van het water is. Het zwemparcours is een rond parcours. Als je het water uitkomt, ren je via de aangegeven route naar de wisselzone en naar je fiets. Onthoud dus goed waar je fiets staat, je zult niet de eerste zijn die moet zoeken. Je zet vervolgens eerst je helm op en vast en pakt dan de fiets uit het rek.
Fietsen
Het fietsparkoers bestaat uit twee ronden met een keerpunt. Na ronde twee gaan de atleten het terrein van de Zaanse op en dan ook weer voor de balk van hun fiets afstappen. Houd je helm op totdat je je fiets in het rek hebt gehangen. Trek je hardloopschoenen aan en verlaat de wisselzone bij ‘Run Out’.
Lopen
Het loopparkoers bestaat uit drie rondes met daarop één drinkpost waar water wordt uitgedeeld. Na de derde ronde ga je over de finish en kun je gaan genieten van de geleverde prestatie.
Team
Als team leg je de afstand af in estafettevorm. Dat houdt in dat 1 deelnemer zwemt, 1 deelnemer fietst en 1 deelnemer loopt. Dat kan in 2-tal of in 3-tal. Jullie maken zelf de keuze wie welk onderdeel doet. Als team krijgt je 1 startnummer. Deze moeten in de speciaal ingerichte deel van de wisselzone worden overgegeven aan de volgende deelnemer.
Toegift
Na de wedstrijd kan er een maaltijd worden genuttigd bij het restaurant van de ‘De Zaanse golfclub’.