Zaanse Pophistorie | Flux op locatie

Datum/Tijd
zo 24-04-2022
13:30 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


Op zondag 24 april 2022 is er ‘Zaans Pophistorie’ in de Bullekerk. Na de thema’s ‘Sixties’, ‘Seventies’ en ‘Punk’ zal ditmaal het legendarische Zaanse poppodium Het Drieluik (1964 – 1971 en 1973 – 1997) centraal staan.
Voorlopig programma:
– Livemuziek: basisband o.l.v. Reniet Vrieze plus diverse prominente muzikale gasten brengen 3 sets Zaanse songs uit de 70’s, 80’s, 90’s en een knipoog naar het heden. Zie ook het muziekprogrammaschema!
– Expositie Drieluikposters Wob Groot, diverse affiches, grote prints van een aantal foto’s van het interieur van de toenmalige zaal om de sfeer te verhogen, en een tafel met allerlei kleinere Drieluiksnuisterijen zoals programmaboekjes, kaartjes etc..
– Klein podium (of vanaf de kansel!) voor sterke verhalenvertellers (o.a. oud programmeur Hans Eliens, bestuursleden Aad Correljee/ ert Grandiek, diverse vrijwilligers etc.
– Powerpoint met ‘Drieluik’ afbeeldingen, eventueel video’s (videotheaterproductie ‘Beat The Time’)
– Fotowand met vrijwilligers, markante figuren, overleden personen.
– Sesamsteeg! Als klap op de vuurpijl. De legendarische ‘niet-discotheek’ LIVE met de inventieve DJ’s Marcel Lezer en Ewoud Groot
– En wat er verder nog opgezet zal gaan worden..
KAARTVERKOOP LOOPT VIA DE WEBSITE VAN PODIUM DE FLUX EN IS BEGONNEN
GEEF HET OOK DOOR AAN EEN IEDER DIE GEEN FACEBOOK HEEFT….
Podium Het Drieluik verhuisde in 1997 naar het centrum van Zaandam alwaar het onder de naam Pop- en Dancepodium De Kade bleef voortbestaan tot het faillissement in juli 2011. Het afgeslankte Productiehuis De Kade redde het nog tot 2013. Na de overname door FluXus werd Podium De Flux in 2013 het nieuwe Zaanse poppodium, aanvankelijk gehuisvest in de ‘oude’ kleine zaal van De Kade, maar sinds voorjaar 2019 op de huidige locatie aan de Hemkade in Zaandam.
Maar het begon allemaal met Het Drieluik als ‘Open Jongerencentrum’ met zoekende jongeren, blowende hippies, moeilijke films, maatschappelijke manifestaties en heel veel nieuwe muziek. Drieluik ontwikkelde zich geleidelijk tot een landelijk poppodium met een professionele uitstraling en een grote groep enthousiaste vrijwilligers en medewerkers. Vele bekende Nederlandse en buitenlandse bands/ acts traden er op. Van folk tot deathmetal. Van Abba tot Zappa. Alle denkbare muziekstijlen kwamen voorbij. Ook konden talloze Zaanse bands en acts er terecht. De Zaanse Popmarathon en de Popschool waren een begrip! Op 24 april 2022 is er de gelegenheid om nog even terug in die tijd te gaan en je ‘matties’ van toen te ontmoeten.