Zaanse 80’s & 90’s met Honeybadger en MOERSTAAL

Datum/Tijd
vr 14-07-2023
20:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


Datum: 14 juli 2023
Locatie en tijd: Podium DE FLUX, aanvang 20.30 uur (deur open: 20.00 uur)
Tickets: vvk €10,- / deur €12,-
Meer info: https://www.podiumdeflux.nl/events/zaanse-80s-90s

Dat de muziek uit de jaren ’80 en ’90 nog steeds de harten doet kloppen is een gegeven. Rob Hendriks alias de bekende Zaanse pophistoricus en popprofessor laat met zijn muzikale vrienden MOERSTAAL en Honeybadger zien dat de Zaanse pop een omvangrijk verleden heeft wat we blijven koesteren.

 

MOERSTAAL
MOERSTAAL is een Nederlandstalige hardrockband met eigen werk in het repertoire. Eind 2018 werd het idee geboren, onder het motto: ‘Als al onze favoriete artiesten gewoon in hun eigen taal zingen, waarom doen wij dat dan eigenlijk niet?’. Muziek in eigen taal? Moerstaal!

Bezetting:
Peter: Zang
Frank: Drums
François: Bas
Tim: Gitaar
Jacob: Toetsen

Honeybadger
Deze puur Zaanse band is in 2014 opgericht door gitarist, componist en studio-eigenaar Marten Haak en met zanger en tekstschrijver Eeuwe Deelstra. Met basgitarist Anthony Martens en drummer Rob Hendriks werd een solide ritmesectie aangetrokken. De missie van Honeybadger: stevige, puntige en melodieuze rocknummers maken en die hartstochtelijk voor het voetlicht brengen op het podium.

De ‘sound’ van de band kruist de rock uit de jaren ’70 (Stones, AC/DC) met die uit de jaren ’90 (Pearl Jam, Bush) en met een knipoog naar het heden want pure gitaarrock die passie en plezier uitstraalt zal altijd gewaardeerd blijven worden.

In 2017 verscheen het eerste album ‘Mondays’. Het kwartet is nu gestaag bezig met bouwen aan songs voor het nieuwe Honeybadger-album dat eind dit jaar klaar zal zijn. Een groot aantal nieuwe liedjes worden al live gespeeld. Tijdens het aankomende optreden in DE FLUX zullen er ook weer nieuwe songs hun primeur beleven. Dus komt allen!

Bezetting:
Eeuwe Deelstra (zang)
Marten Haak (gitaar)
Antony Martens (basgitaar)
Rob Hendriks (drums)