Zaans Zilver

Datum/Tijd
zo 18-02-2018
15:30 - 17:45 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


FluXus, centrum voor de kunsten, en het Zaantheater verzorgen zondag 18 februari volgend jaar opnieuw een open podium voor zestigplussers. Volgens beide organisatoren een heerlijke show in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater vol zang, muziek, dans en theatrale acts. Een prachtige kans voor Zaankanters om te schitteren op het grote podium.

FluXus-docent Peter Valkema regisseert de show. Bij de eerste editie van Zaans Zilver in 2015 heeft hij veel ervaring opgedaan met de bijzondere doelgroep. “Leeftijd voegt iets bijzonders toe aan podiumpresentatie: meer gevoel, meer ervaring, meer leven. Voor zo’n show moet natuurlijk gerepeteerd worden en dat gaat ook op een rustiger tempo en met meer persoonlijke aandacht. Het is voor de mensen een grote prestatie om de grote zaal te bespelen en daar bereiden we ze goed op voor.”

Sander Buckers van Stadsprogrammering Zaantheater voegt toe: “Als rode draad tussen de acts laten we ons inspireren door een prachtige tekst van Frits Lambrechts, ‘Kijk om je heen’. Hij verwoordt daarin dat de vriendschap, liefde en genegenheid waar je zo naar verlangt, dichterbij zijn dan je denkt. Dat vinden wij een mooie gedachte bij het thema eenzaamheid, dat onder ouderen steeds actueler wordt. De voorstelling krijgt daarom een hoopvolle en luchtige tint.”

Op het podium staan deze middag: Ria Kee (zie foto), Anne Wirix, Carla Hopman, Fierstemmig, Dirk van Duijne, Rein Speelman, Henk Speelman, Golden Pennies, José op ‘t Zand,  Marian Bos, Trudy Heistek, Ton Karhof, Ton Vos, Sweet Four Sixties, Shantygroep Bruyne Zeelen, JustUs, Theater Toemaar, The Neighbours, Kiki Berends en Ricky Betten. Zij worden muzikaal begeleid door Rob Stoop en Ton Nieuwenhuizen.

Meer info