Zaans Anatolië Filmfestival: Bir Kar Tanesinin Ömrü met nagesprek

Datum/Tijd
zo 19-11-2023
14:00 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


In het weekend van 18 en 19 november organiseren we in samenwerking met Stichting DIDF Zaanstad het allereerste Zaans Anatolië Filmfestival. We vertonen vier films met verhalen die zich afspelen op het Anatolische schiereiland waarin verschillende groepen en culturen samenkomen. Losse tickets per film kosten €10,00 en een passe-partout voor het gehele festival kost €30,00. Het is ook mogelijk om tickets te kopen per dag die toegang geven tot twee films.

Een jong meisje uit Trabzon, die plotseling wordt verlaten terwijl ze een gelukkige liefde beleeft, gaat op weg om haar minnaar uit Hakkari te ontmoeten. Hij verliet haar zonder afscheid te nemen, ook al was het de laatste keer dat ze elkaar zagen.

De film is Turks gesproken en Engels ondertiteld. De Nederlandse titel is: Levensduur van een sneeuwvlok. Na de film volgt een korte pauze van 15 minuten, daarna vindt in de zaal een uitgebreid nagesprek van 45 minuten plaats met de speciaal naar Zaandam afgereisde regisseur Kazim Öz, dit nagesprek wordt vertaald naar het Nederlands.

Gesproken taal: Turks
Genre: drama, romantiek
Speelduur: 119 min
Cast:

https://www.de-fabriek.nl/films/1398-zaans+anatolie+filmfestival+bir+kar+tanesinin+omru+met+nagesprek.html