Zaans Anatolië Filmfestival: Beraber

Datum/Tijd
za 18-11-2023
19:30 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


In het weekend van 18 en 19 november organiseren we in samenwerking met Stichting DIDF Zaanstad het allereerste Zaans Anatolië Filmfestival. We vertonen vier films met verhalen die zich afspelen op het Anatolische schiereiland waarin verschillende groepen en culturen samenkomen. Losse tickets per film kosten €10,00 en een passe-partout voor het gehele festival kost €30,00. Het is ook mogelijk om tickets te kopen per dag die toegang geven tot twee films.

Wanneer zijn vader Rotterdam verruilt voor Istanbul wordt het leven van de 14-jarige freerunner Zeki compleet ondersteboven gehaald. Het nieuwe huis in Turkije is van alle gemakken voorzien, maar ligt in een compound, en de portier heeft de opdracht gekregen de kinderen die daar wonen niet zonder begeleiding naar buiten te laten gaan. Veel te gevaarlijk. Tot Zeki een manier vindt om over de muur heen te klimmen, en Istanbul voor hem openligt. Al freerunnend ontdekt hij de stad, en raakt hij bevriend met Kemal, een jongen uit de varos (arme buurt). Wordt het dan toch nog een leuke zomer?

Deze film is Turks en Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld. Regisseur Mete Gümürhan probeert aanwezig te zijn voor een nagesprek.

Gesproken taal: Nederlands, Turks
Genre: drama
Speelduur: 85 min
Cast: Alihan Sahin, Hayat van Eck, Lorin Merhart

https://www.de-fabriek.nl/films/1400-zaans+anatolie+filmfestival+beraber.html