Zaans Anatolië Filmfestival: Aden met nagesprek

Datum/Tijd
za 18-11-2023
15:40 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


In het weekend van 18 en 19 november organiseren we in samenwerking met Stichting DIDF Zaanstad het allereerste Zaans Anatolië Filmfestival. We vertonen vier films met verhalen die zich afspelen op het Anatolische schiereiland waarin verschillende groepen en culturen samenkomen. Losse tickets per film kosten €10,00 en een passe-partout voor het gehele festival kost €30,00. Het is ook mogelijk om tickets te kopen per dag die toegang geven tot twee films.

Aras en Marba zijn gevlucht voor de oorlog. Ze beginnen aan een reis met de droom van een nieuw leven zonder honger en ellende. Op het moment dat al hun hoop verloren is, vinden ze een boerderij die eruit ziet als een scène uit de hemel. Ze verbergen het feit dat ze getrouwd zijn en benaderen het huis. Hoewel de eigenaars Libak en Pukay aarzelen, accepteren ze hen in hun huis. Wat echter volgt is een tweezijdig onbehagen.

Deze film is Turks gesproken en Engels ondertiteld. Na de film volgt een korte pauze van 15 minuten, daarna vindt er in de zaal een uitgebreid nagesprek plaats met de speciaal naar Zaandam afgereisde regisseur Baris Atay. Dit gesprek zal vertaald worden naar het Nederlands.

Gesproken taal: Turks
Genre: drama, thriller
Speelduur: 97 min
Cast:

https://www.de-fabriek.nl/films/1397-zaans+anatolie+filmfestival+aden+met+nagesprek.html